Investiţii de fiţe la polul sărăciei. Jacuzzi şi cinema 3D, în Bârlad

Primarul din Bârlad a amenajat jacuzzi, saună şi cinema 3D în oraş, iar acestea urmează să fie inaugurate. Pentru toate a cheltuit nu mai puţin de 2,5 milioane de euro. Sunt cele mai mari investiţii din bani de la bugetul local în ultimele două decenii.

17 iul. 2014, 07:40
Investiţii de fiţe la polul sărăciei. Jacuzzi şi cinema 3D, în Bârlad

Într-un oraş plin de gropi în care multe străzi sunt din pământ şi canalizarea nu a ajuns până la poarta fiecărui cetăţean se fac investiţii pentru obrazuri fine, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi Primarul Bârladului, pictat alături de Iisus în biserica din curtea spitalului din municipiu

Denumirea celor două proiecte care sfidează sărăcia în care se scaldă majoritatea populaţiei este la fel de pompoasă precum o sorcovă: Centrul de Revitalizare corporală şi Loisir şi Centrul multimedia.

Pentru realizarea investiţiei Direcţia Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor din cadrul Primăriei Bârlad a făcut un împrumut la CEC în valoare de 11 milioane de lei noi (aproximativ 2,5 milioane euro) cu ramburasare în 25 de ani. Reabilitarea fostei Băi comunale şi a Cinematografului „Victoria” din Bârlad a început în 2012 şi termenul de finalizare a lucrărilor expiră în august.

Citeşte şi Înşelaţi la benzinărie: Un bărbat din Bârlad a păcălit mai mulţi oameni că le dă motorină ieftină

Cele două clădiri au fost lăsate în voia sorţii în ultimele decenii şi starea de degradare era evidentă. Baia comunală era adăpost pentru aurolaci, iar cinematograful ajunsese ţinta hoţilor de fier vechi şi lemn de foc. Pentru ce s-au îndatorat bârlădenii Autorităţile locale dau asigurări că în cel mult două luni bârlădenii se vor putea lăfăi în saună şi vor petrece timpul liber la cinematograf. Lucrările la Baia comunală vor fi finalizate chiar în această lună, dar nu va fi dată imediat în folosinţă deoarece mai e nevoie de timp pentru dotarea cu mobilier şi testarea instalaţiilor.

Clădirea adăposteşte o piscină acoperită (singura din oraş) care are sisteme moderne de filtrare a apei, încălzire, dezaburire, climatizare etc. În plus, vor fi săli de saună umedă şi uscată, săli de fitness, masaj, aerobic, chiar şi o sală de relaxare. Reabilitarea clădirii a costat aproximativ 2,8 milioane lei noi