Învins de ANI: Bunea Stancu îşi pierde funcţia. Curtea Supremă a dat verdictul final

Gheorghe Bunea Stancu a pierdut procesul cu ANI. ICCJ l-a declarat incompatibil. Şeful suspendat al CJ îşi va pierde funcţia, potrivit InfoBrăila.

RomaniaTV.net
18 nov. 2014, 17:35
Învins de ANI: Bunea Stancu îşi pierde funcţia. Curtea Supremă a dat verdictul final

Gheorghe Bunea Stancu a pierdut procesul cu ANI, după ce ICCJ l-a declarat incompatibil. Şeful suspendat al CJ îşi va pierde funcţia, potrivit InfoBrăila.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie urmează să dea verdictul final în dosarul „Sportul”, în care şeful suspendat al CJ Brăila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, este acuzat de ANI de săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

Avocaţii lui Stancu au cerut instanţei suspendarea dosarului „Sportul” până la judecarea dosarului penal în care preşedintele suspendat al CJ este acuzat de DNA Galaţi de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese. Dosarul penal a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, însă nu a fost stabilit încă un termen de judecată.

Instanţa a rămas în pronunţare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 2 octombrie, pe Gheorghe Bunea Stancu pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei 18 inculpaţi – persoane şi societăţi comerciale.

DNA susţine că, în perioada 16 iulie 2009 – 4 august 2010, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a aprobat şi a avizat documentaţia în procedurile de achiziţii publice organizate de instituţia pe care o conduce, finalizate cu încheierea a şase contracte, deşi a cunoscut faptul că firmele care au oferit preţurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire) au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare.