Invitat special la o intervenție a pompierilor! O lebădă i-a însoțit pe salvatori la lichidarea unui incendiu

Pompierii de la ISU Dobrogea au avut un invitat special în cadrul unei intervenții. O lebedă, pe care tocmai o salvaseră, i-a însoțit pe aceștia la anexa incendiată din municipiul Constanța.

08 feb. 2023, 14:03
Invitat special la o intervenție a pompierilor! O lebădă i-a însoțit pe salvatori la lichidarea unui incendiu
O lebădă, invitat special al pompierilor

O lebădă i-a însoțit pe Pompierii din cadrul Inspectoratului de Urgență Dobrogea la stingerea unui incendiu. Pasărea tocmai fusese salvată de la îngheț, așa că aceasta se afla în vehiculul pomierilor când au intervenit de urgență pentru stingerea incendiului. Întreaga aventură a fost povestită de ISU Dubrogea.

„- 112! Ce urgență aveți?”

– Este o lebădă pe acoperişul unei clădiri. Pare dezorientată şi nu poate să zboare. Cred că este îngheţată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă.

– Am înțeles! Am trimis un echipaj.”, au postat pe pagina de Facebook reprezentanții instituției.

Citește și: Regele Dorin Cioabă: „Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria pentru ce au făcut României!”

Acesta a fost conversația pe care dispecerul de la serviciul de urgență a purtat-o cu persoana care a făcut solicitarea pentru salvarea lebedei. Doi dintre pompieri au intervenit pentru salvarea păsării. Din fericire operațiunea s-a desfășurat cu succes.

„Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată, însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcaţi în costume ciudate şi cu căşti pe cap”, spun militarii.

Aceștia au așezat pasărea în geanta în care în mod normal își păstrează costumul aluminizat și au coborât-o de pe acoperiși cu ajutorul unei cordițe.

O lebădă, invitat special al pompierilor într–o intervenție

„N-am apucat să strângem cordiţa când am primit din dispecerat o altă intervenţie: un incendiu la anexa unei case din muncipiul Constanţa. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie”, povestește unul dintre salvatori.

Se pare că pasărea se simțea foarte bine în mașina echipajului, pentru că pe tot parcursul intervenției de la incendiu aceasta a stat cumințică în autospecială și a urmărit foarte atentă fiecare pas făcut de pompieri.  Aceștia sunt de părere că lebăda s-a așezat pe acoperiș pentru a se refugia, dar înghețând de frig nu a mai putut să zboare. Totuși când a ajuns la căldură, pasărea a început să își revină.

„După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pesemne că i-au priit condiţiile de şi-a reluat obiceiurile”, explică un salvator.

Totuși, lebăda nu a fost singura pasăre salvată, pentru că din anexa incendiată aceștia au salvat nu mai puţin de 20 de găini. Pompierii militari și-au încheiat misiunea doar în momentul în care lebăda („servantul patru”) a fost preluată de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Citește și: O lebădă prinsă în gheața unui râu din Suceava a fost salvată de un trecător