O lebădă prinsă în gheața unui râu din Suceava a fost salvată de un trecător

Un tânăr a reușit să salveze împreună cu pompierii suceveni o lebădă care a rămas blocată în gheața unui râu. Pasărea avea un picior rupt și a primit îngrijiri medicale.

14 feb. 2021, 23:40
O lebădă prinsă în gheața unui râu din Suceava a fost salvată de un trecător

O lebădă prinsă în gheața unui râu din Suceava a fost salvată de un trecător. Acesta a solicitat ajutorul pompierilor suceveni alături de care a reușit să salveze viața păsării. Lebăda avea un picior rupt și a primit îngrijiri medicale din partea unui medic veterinar care  a preluat-o imediat după ce a fost scoasă din apa înghețată.

Petru Ciolpan a observat pasărea și a solicitat  sprijinul pompierilor militari, anunță, duminică, ISU Suceava, pe Facebook. Cu ajutorul unei bărci pneumatice, pompierii au ajuns la lebădă și au recuperat-o, însă, din păcate, unul dintre piciorușe era rupt.

Citește și: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului păstrează tradiţia şi nu interzice scufundările bebeluşilor la botez, dar anunţă că se vor face excepţii în anumite cazuri

O lebădă prinsă în gheața unui râu din Suceava a fost salvată de un trecător. ISU Suceava a atras atenția cu privire la faptul că în această perioadă lebedele suferă cel mai mult, din cauza temperaturilor scăzute, iar pericolul ca păsările să fie prinse în gheață este foarte crescut.

Din România în Siberia și înapoi. Drumul de 13.000 de kilometri făcut de gâsca Victoria

Victoria, gâsca cu gât roșu rănită la începutul acestui an, salvată și echipată cu un emițător pentru monitorizarea speciei, a revenit în România după o călătorie de peste 13.000 de kilometri pe ruta Insula Mare a Brăilei – peninsula arctică Taimyr.

Societatea Ornitologică Română a anunțat că gâsca Victoria a revenit în țară după o călătorie dus-întors de peste 13.000 de kilometri.

Din România în Siberia și înapoi. În 22 noiembrie, emițătorul de pe spatele Victoriei a transmis semnalul că pasărea a ajuns cu bine în comuna Murighiol, județul Tulcea. Migrația de toamnă a durat 74 de zile, în perioada septembrie – noiembrie. În drumul spre România, Victoria a parcurs 7.700 de kilometri pe ruta Peninsula Taimyr, Rusia, Kazahstan, Rusia, Ucraina, România.

Gâsca cu gât roșu este o specie aflată în pericol, din cauza vânătorii. Pe glob mai există doar aproximativ 50.000 de exemplare din această rasă.