Ioan Avram, cel mai longeviv ministru din perioada comunistă, a murit

Ioan Avram, cel mai longeviv ministru din perioada comunistă, a murit. Acesta a fost ministru al construcţiilor de maşini timp de 20 de ani şi ministrul energiei timp de doi ani. 

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 07:25
Ioan Avram, cel mai longeviv ministru din perioada comunistă, a murit

„Un reputat inginer, director la Vulcan, Reșița și cel mai longeviv ministru în vremea lui Ceaușescu. Acum 2 ani a participat la Politehnică la momentul festiv – 100 de ani de industrie în România – unde a vorbit extraordinar 45 de minute, fiind aplaudat la scenă deschisă pentru discursul său excelent. Mulți l-au acuzat că a fost un ministru al regimului, dar cu certitudine a fost un constructor al economiei moderne. A avut vocația de a construi și a fost un excelent inginer. Un adevărat bărbat de STAT!”, a scris, pe facebook, Călin Radu Vilt, Senior Consultant la CNR-CME.

Potrivit investenergy.ro, ing. Ioan Avram s-a născut la 28 iunie 1931, în satul Popeni, comuna Mirșid (județul Sălaj). Absolvent al Liceului „Matei Basarab” din București și al Institutului Politehnic din Kiev, a fost director al uzinelor „Vulcan” București și U.C.M. Reșița. În perioada 1965 – 1985, Ioan Avram a fost ministrul Construcţiilor de Maşini, iar din 1985 a fost, timp de un an, vice-prim-ministru în Guvernul României. Între 1986 şi 1987 a fost ministru al Energiei Electrice. În ultimii ani de comunism, a fost director al șantierului naval Oltenița și director al Uzinei Faur din București.

Citeşte şi Doliu în lumea filmului românesc. Marinarul Haralamb din „Toate pânzele sus” a murit