Ioan Avram Mureşan a revenit în Penitenciarul Gherla

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a revenit, marţi seară, în Penitenciarul Gherla, după ce a fost eliberat pentru 24 de ore pentru a participa la înmormântarea fiului său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 20:53
Ioan Avram Mureşan a revenit în Penitenciarul Gherla

Mureşan a revenit în Penitenciarul Gherla cu câteva minute înainte de ora 22.00 şi nu a făcut declaraţii.

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a ieşit, luni seară, din Penitenciarul Gherla, având o permisiune de 24 de ore, respectiv până marţi la ora 22.00, pentru a participa la înmormântarea fiului său.

„Am foarte puţin timp la dispoziţie”, au fost singurele cuvinte pe care le-a spus Mureşan la ieşirea din penitenciar.

Mureşan se află în Penitenciarul Gherla după ce a fost condamnat, în luna mai, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri.

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, care ispăşeşte şapte ani de închisoare la Penitenciarul Gherla, a solicitat întreruperea pedepsei pentru a putea participa la funeraliile fiului său, găsit mort într-un apartament din Kenya.

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost înmormântat, marţi, la Baia Mare, la funeralii luând parte câteva sute de persoane, între care autorităţi locale.

Slujba, care a durat aproximativ o oră, a avut loc la Biserica „Sfântul Anton” din Baia Mare şi a fost oficiată de preotul greco-catolic Simion Mesaros, alături de cardinalul Lucian Mureşan – arhiepiscopul major al Bisericii Romane Unite cu Roma, precum şi de episcopul greco-catolic al Maramureşului, Vasile Bizău.

Ulterior, cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul „Dealul Florilor”, unde a avut loc înmormântarea.

La funeralii au luat parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, politicieni şi prieteni, cunoscuţi, dar şi oameni simpli, care au dorit să îi aducă un ultim omagiu lui Dan Mureşan.

Alături de părinţii lui Dan Mureşan, s-a aflat şi iubita acestuia Delia Babiciu, avocat stabilită de mai mulţi ani la Londra, cu care fiul fostului ministru ar fi urmat să se căsătorească.

Printre cei prezenţi la funeralii s-au numărat şi fostul premier Victor Ciorbea, care a spus că îl cunoştea bine pe Dan şi că era un tânăr care promitea mult, dar şi primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Într-un interviu acordat pentru Dejeanul.ro, Ioan Avram Mureşan spunea că fiul său urmase cursurile mai multor şcoli din Anglia, iar ulterior a fost angajat de o firmă din SUA în domeniul campaniilor electorale, la care a lucrat trei ani şi a fost trimis în diferite ţări. Mureşan povestea că apoi fiul său a început să lucreze pentru o firmă din Anglia, din acelaşi domeniu, el conducând Departamentul electoral, iar în Kenya avea un proiect legat de alegerile prezidenţiale.

În interviul menţionat, Mureşan spunea că a vorbit ultima dată cu fiul său vineri (vinerea trecută), însă legătura telefonică nu era foarte bună, astfel că i-a spus că vor vorbi altă dată. El relata că fiul său i-a spus că va pleca la o cină cu clienţii pentru care lucra şi că probabil se va întoarce duminică, urmând să îşi viziteze tatăl. Mureşan spunea că ulterior a aflat că după acea cină fiul său s-a întors în camera de hotel de unde nu a coborât a doua zi, fiind găsit mort.