Ioan Avram Mureşan va fi transferat la Spitalul penitenciarului Jilava

Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2012 17:39 // Actualizat: Luni, 05 Noiembrie 2012 18:44 // Sursa: RTV.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis luni cererea apărătorilor fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan care au solicitat încuviinţarea unor specialişti care să efectueze o expertiză medicală în cazul lui Mureşan şi a decis transferarea acestuia de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul-Spital Bucureşti Jilava, pentru ca să beneficieze de îngrijirea medicală adecvată.

Apărătorii fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan au cerut luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie suspendarea judecării recursului la decizia prin care acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", pe motiv că este grav bolnav.

Judecarea recursului a început luni cu o întârziere de circa o oră, cauzată de îngrijirile pe care Mureşan le-a primit din partea unui echipaj de ambulanţă sosit la sediul ÎCCJ, întrucât acestuia i s-a făcut rău.

Apărătorii lui Mureşan au reclamat în instanţă faptul că au semnalat încă de la ora 9.30 că clientului lor îi este rău, însă a fost chemată o ambulanţă de-abia în jurul orei 13.00.

"Vă rog, scoateţi-i cătuşele în acest moment", s-a adresat preşedintele Completului de cinci judecători al ÎCCJ poliţistului care l-a adus în sala de judecată pe Ioan Avram Mureşan, vizibil suferind.

Avocaţii lui Mureşan au susţinut că acesta suferă de diabet şi este expus unui risc ridicat de infarct şi atac cerebral şi au solicitat un raport de expertiză din partea unor specialişti de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, potrivit agerpres.ro.

"Clientul nostru suferă de HTM gradul 3 risc ridicat, ceea ce înseamnă că este supus unui risc de infarct şi atac cerebral în permanenţă. În plus, începe să aibă o paralizie a membrelor inferioare şi nu mai poate face faţă judecării recursului. Toate acestea trebuie corelate cu evenimentul tragic când unicul său fiu, în vârstă de 31 de ani, a decedat. Acest lucru l-a prăbuşit definitiv", a spus avocatul lui Mureşan.

Completul de cinci judecători a acordat luni un nou termen în acest dosar pentru data de 3 decembrie, când urmează ca Ioan Avram Mureşan să fie reaudiat.

Mureşan execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri, fiind încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Ioan Avram Mureşan a primit pe 17 septembrie, din partea Penitenciarului Gherla, unde se afla în detenţie, permisiunea de a pleca o zi, pentru a participa la funeraliile fiului său.

Avocaţii săi au formulat mai multe cereri de întrerupere a executării pedepsei, la Tribunalul Cluj.

ÎCCJ a decis pe 14 februarie condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a foştilor miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan în dosarul "Caltaboşul".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
19 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H