Ioan Becali, executat de ANAF pentru recuperarea unui prejudiciu

ANAF intenționează să vândă cu 1,16 milioane lei (976.000 lei fără TVA) un apartamentul al lui Ioan Becali de pe Calea Floreasca din Capitală, pentru recuperarea unor prejudicii.

15 mart. 2023, 11:16
Ioan Becali, executat de ANAF pentru recuperarea unui prejudiciu

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat, cu executare, de către Curtea de Apel București la șase ani și patru luni de închisoare, în Dosarul Transferurilor, în care acuzațiile au vizat fapte de înșelăciune și evaziune fiscală privind transferurile unor jucători.

Tot în martie 2014, alți inculpați au primit următoarele pedepse: Cristian Borcea  – șase ani și patru luni, Victor Becali – patru ani și opt luni, Gheorghe Copos – trei ani și opt luni, Mihai Stoica – trei ani și șase luni, Gheorghe Nețoiu și Jean Pădureanu – câte trei ani și patru luni, și Gheorghe Popescu – trei ani, o lună și zece zile.

Potrivit Profit.ro, printre părțile indicate că ar avea de recuperat bani se regăsesc Departamentul Național Anticorupție și Fiscul.

De asemenea, în 20 februarie 2018, magistrații instanței supreme au decis condamnarea la cinci ani și opt luni de închisoare a lui Victor Becali, Ioan Becali a primit șapte ani și patru luni de închisoare, în timp ce Cristian Borcea a fost achitat, în dosarul în care au fost acuzați că i-au dat mită aproape 200.000 de euro fostei judecătoare Geanina Terceanu pentru a da o soluție favorabilă în dosarul transferurilor de jucători.

Pentru ANAF este o practică obișnuită vânzarea de bunuri ale persoanelor condamnate și de la care statul are de recuperat prejudicii.

Citește și: STENOGRAME Ionel Arsene, discuții din baie, cu robinetul pornit: ”Ocupă-te să iasă ce am discutat. Am eu grijă de amândoi”