STENOGRAME Ionel Arsene, discuții din baie, cu robinetul pornit: ”Ocupă-te să iasă ce am discutat. Am eu grijă de amândoi”

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție, a fost dat în urmărire prin Interpol.

15 mart. 2023, 11:04
STENOGRAME Ionel Arsene, discuții din baie, cu robinetul pornit: ”Ocupă-te să iasă ce am discutat. Am eu grijă de amândoi”

La cinci zile de la sentință a apărut și motivarea condamnării lui Arsene, în care judecătorii citează pasaje importante din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. Anchetatorii vorbesc inclusiv despre măsurile pe care Ionel Arsene și le lua atunci când punea la cale numiri politice sau afaceri ilegale.

În încercarea de a se asigura că discuțiile sale nu sunt interceptate de către procurori, Ionel Arsene a purtat o bună parte dintre conversații în băi, unde dădea drumul la apă și la uscătoarele de mâini, tocmai pentru a fi cât mai greu de ascultat.

Ionel Arsene: Tu ocupă-te… să iasă ce-am discutat noi… că eu am grijă pentru amândoi.

Dintr-un dialog pe tema negocierilor pentru numirea politică a directorului de la Apele Române se vede și influența pe care Ionel Arsene o avea asupra celor din Ministerul Mediului. Tot într-o toaletă, Ionele Arsene îi atrăgea atenția să fie mai discret secretarului de stat Iulian Jugan.

Citește și: Andrew Tate rămâne în arest. Cei 15 avocați ai britanicului nu au reușit să-l scoată din închisoare

AI ….Și tu mai fii atent cu cine te întâlnești și ce faci. Și ce vorbești!

JI: Cu cine?
AI: Cu cine te mai întâlnești și ce faci și ce vorbești!

JI: Da’ cu cine?
AI: Ți-am spus că toată lumea care are treabă, vine la mine!

JI: Și o venit vreo cineva să….?
AI: Am auzit niște chestiuni…că… aș vrea să cred că nu ne ferim.

JI: Deci nici un capăt de ață nu… n-o fost….
AI: Deci, când are treabă cineva cu tine… așa… Îi spui că la mine tre’ să ajungă.

Arsene a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Bacău la a 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Interpolul  îl caută acum în 195 de țări. Din primele informații, autoritățile suspectează că Ionel Arsene a fugit în Italia, într-o zonă deluroasă a provinciei Brescia, deasupra lacului Iseo.

De altfel, în urmă cu patru ani, Ionel Arsene și cumătrul lui Gheorghe Vlasie au deschis o firmă în Italia, iar sediul ales este în localitatea Provaglio D’lseo, cu o populație de puțin peste 7.000 de locuitori. În actele societății puse la dispoziție de Camera de Comerț din Brescia, firma baronului fugar din Neamț – „Building Services” – figurează pe strada Via Europa.

Citește și: Dumitru Dragomir: ”Rudel Obreja a murit cu zile, l-au măcelărit”