Ioan Becali: „La noi jucătorii merg la plajă şi la terasă. Aş da 100.000 de euro amendă pentru fiecare infectat”

Ioan Becali, fost impresar al majorităţii jucătorilor români din "generaţia de aur", printre care Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, actual antrenor al campioanei CRF Cluj, a fost invitat vineri în emisiunea Pro Sport Live, unde a vorbit despre cum crede că ar trebui încheiat sezonul în Liga 1.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 06:54
Ioan Becali: „La noi jucătorii merg la plajă şi la terasă. Aş da 100.000 de euro amendă pentru fiecare infectat”

Ioan Becali a vorbit la Pro Sport despre şansele la titlu în Liga 1 şi cum crede că ar trebui dus la capăt campionatul, în condiţiile în care sunt tot mai mulţi fotbalişti şi chiar Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, au fost depistaţi pozitiv cu COVID 19.

„Merg pe mâna lui Ronaldo, lui Messi, lui Ibrahimovic, oameni de 33 de ani, de 38 de ani, miliardari, care au avioane private, care au înţeles şi s-au izolat în vilele lor, în oraşele lor, care au înţeles că e pandemie. Au zis „haide să am grijă, să mă întorc, să-mi câştig campionatul, să-mi iau titlul de golgheter”. La noi, din păcate, asta e mentalitatea, d-asta suntem unde suntem.

La noi se iese la plaja, la terase şi unu tot aduce (n. r. virusul). Că nu au adus toţi, unu ajunge să ia şi îl dă la toată lumea. Eu aş da amendă 100.000 pentru fiecare jucător infect

Cea mai bună soluţie e să se îngheţe campionatul. Trebuia oprit mai demult, dar la noi nu s-au făcut destule teste şi nu s-a văzut adevărata amploare. De unde să aibă Liga buget pentru asta?

Am vorbit ieri cu Dan Petrescu, era bine. A avut temperatură 37 şi ceva doar o noapte.”, a spus Giovani Becali.

Fostul impresar a vorbit şi despre curajul în afaceri şi viziunea lui Hagi, care încă din tinereţe voia să rămână implicat în fotbal după retragerea din activitate.

„Eu cu Hagi, când era la Brescia şi câştiga un milion, îmi spunea deja că vrea să ia Farul, dar acolo i s-a întors spatele, aşa că a făcut Academia Hagi, a făcut stadion propriu.

Până la 30 de ani, Hagi nu avea bani să construiască academia. Între 30 și 36 de ani a tras ca niciodată și a reușit să facă bani.

Hagi a fost aproape și era decis să vândă hotelul pe 10-15 milioane ca să îi bage în această infrastructură. Și vă dați seama că avea doi copii, soție, Ianis nu era cel de azi, nu știa dacă va ajunge fotbalist. Îi spuneam că Farul are stadion. Nu, el a vrut stadionul lui, parcela lui. Farul i-a întors spatele, el a luat taurul de coarne și a făcut ce are astăzi”, a adăugat Becali.

Citeşte şi: Două noi cazuri de COVID-19 la Universitatea Craiova! Ce se întâmplă acum cu echipa din Bănie