Ioan Becali nu va da socoteală pentru scandalul făcut marţi la tribunal

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a analizat comportamentul impresarului şi a ajuns la concluzia că, deocamdată, nu este cazul să ia vreo măsură împotriva acestuia.

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 14:10
Ioan Becali nu va da socoteală pentru scandalul făcut marţi la tribunal

Scandaluri de genul celui declanşat de Ioan Becali în sala de judecată sunt sancţionate de justiţie. Preşedintele CSM a precizat, totuşi, că justiţia are nevoie de respectul tuturor.

Întrebată de jurnalişti cum comentează scandalul produs de Ioan Becali în timpul audierilor de la Tribunalul Bucureşti din dosarul transferurilor, Ghica a spus că este un caz ale cărui detalii nu le cunoaşte în amănunt, adăugând, însă, că „justiţia are nevoie de respectul tuturor”.

„Este un caz ale cărui detalii nu le cunosc în amănunt, ceea ce pot să vă spun este că justiţia are nevoie de respectul tuturor pentru ca ea să aducă societăţii ceea ce societatea îşi doreşte de la justiţie. În lipsa unui comportament adecvat faţă de actul de justiţie, nu putem vorbi despre o justiţie independentă”, a afirmat Ghica.

Fostul impresar Ioan Becali a făcut o criză de nervi şi a ţipat la preşedintele completului Geanina Teodorovici în timpul audierilor de luni de la Tribunalul Bucureşti din dosarul transferurilor, considerând că o declaraţie a martorului Justin Ştefan, fost jurist al FRF, nu a fost consemnată corect.

La şedinţa de luni în acest dosar, după aproximativ o oră de audieri, Ioan Becali a început să ţipe în sală, ameninţând-o pe judecătoare: „Chemaţi organele să-mi pună cătuşele, să mă lege, dar să ştiţi că o să daţi socoteală pentru ce aţi făcut azi. Există o răbdare pentru toată lumea, dar dumneavoastră nu consemnaţi declaraţia martorului. O să vedeţi dumneavoastră la televiziuni ce o să fie săptămâna asta”.

Apoi, Becali a sărit în boxa acuzaţilor, a trântit o bancă şi a continuat să ţipe: „Gata, sunt aici! Ce mai vreţi? Ce dracu am ajuns în ţara asta? Chiar aşa am ajuns în ţara asta? Nu se poate, domnilor avocaţi. Reprezentaţi legea. Ce faceţi, dormiţi? Gheorghe Copos ai fost senator, prim-ministru, de ce nu spui ce se întâmplă? Gata, doamnă judecătoare, daţi-mi cât vreţi dumneavoastră! E ca pe timpul lui Ceauşescu aici. Ce văd aici nu am văzut în viaţa mea. Treziţi-vă! România, gata, mă sacrific eu pentru toţi! De asta am plecat eu pe Dunăre, să fiu judecat corect în ţara mea. Toată lumea spunea să nu zicem nimic că a întârziat doamna judecătoare două ore şi jumătate. Că dacă ne dă 15 ani (n.r. – de închisoare). Dar daţi-mi 20, doamnă! Mă sacrific eu pentru toţi.”

Fratele său Victor Becali, acţionarul dinamovist Cristi Borcea, omul de afaceri Gigi Neţoiu şi avocaţii au încercat să-l calmeze pe Ioan Becali. În sală au intrat cinci jandarmi, dar nu au intervenit.

În cele din urmă, judecătoarea l-a chemat pe fostul impresar şi i-a arătat că s-a modificat declaraţia aşa cum a dorit martorul Justin Ştefan, apoi Becali a spus că iese puţin să bea apă. După zece minute, el a revenit în sală.