Ioan Becali, prins cu minciuna în instanţă. De ce a fost eliberat fără să plătească prejudiciul

Giovani Becali s-a plâns că nu a mai câştigat un leu de când a ajuns în închisoare şi de aceea nu a putut să îşi plătească prejudiciul de aproape 20 de milioane de lei. Culmea, însă, tocmai avocatul său a depus acte care arată că firma lui Becali a plătit impozite la stat de opt milioane de lei. Cu toate acestea, Giovani a reuşit să iasă din închisoare fără plata prejudiciului.

31 oct. 2016, 09:15
Ioan Becali, prins cu minciuna în instanţă. De ce a fost eliberat fără să plătească prejudiciul

Giovani Becali a profitat de noua lege şi nu de vechea legislaţie, care prevede în mod expres că pentru a fi eliberat condiţionat trebuie să plăteşti integral prejudiciul. În ceea ce-l priveşte pe fostul impresar, magistraţii au considerat că vechiul Cod Penal îi este mai favorabil.

Potrivit România TV, în sala de judecată a fost o situaţie paradoxală, în condiţiile în care Becali a explicat că de când a intrat în închisoare nu a mai realizat niciun venit, însă avocatul său – încercând să explice că este o persoană reeducată, care are o relaţie bună cu statul – a depus dovada că firma lui Giovani Becali a plătit impozite către stat de 8 milioane lei.

Citeşte şi De ce a fost eliberat IOAN BECALI. Motivarea INSTANŢEI

Totodată, Giovani Becali a explicat că are toate bunurile sub sechestru şi că dacă statul vrea să îşi recupereze prejudiciul trebuie să îl execute.

Pe de altă parte, DNA susţine că Becali nu s-a reeducat în închisoare, ci s-a recreat, pentru că a participat la activităţi care au implicat fotbal şi tenis. În schimb avocatul spune că Becali a ţinut prelegeri inclusiv despre instituţiile Uniunii Europene.