Ioan Boc, cunoscut ca Nuţu a Năii, a fost geamgiu, tâmplar şi a lucrat la cuptoarele de ars varVIDEO

Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a fost cel care a adus banii în familie, lucrând de-a lungul anilor ca geamgiu, tâmplar sau la cuptoarele de ars var de lângă satul Răchiţele, judeţul Cluj, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 19:44
Ioan Boc, cunoscut ca Nuţu a Năii, a fost geamgiu, tâmplar şi a lucrat la cuptoarele de ars varVIDEO

Într-un interviu dat ziarului „Clujeanul”, în anul 2004, după alegerea lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca, Ioan Boc, cunoscut în Răchiţele ca „Nuţu a Năii”, spunea că părinţii nu l-au lăsat să facă decât patru clase şi a văzut de-a lungul timpului cât este de greu, dacă a fost mic de statură, să trăiască din munca fizică.

„Tata nu m-a lăsat să fac decât patru clase, una am făcut-o mai târziu, aşa că am văzut singur cât de greu e, dacă eşti aşa, mai mic, să trăieşti din muncă fizică”, afirma Ioan Boc.

Acesta adăuga că a fost responsabil cu adusul banilor în familie şi că a fost geamgiu, tâmplar, culegător de probe la mina care trebuia să se deschidă în satul Răchiţele şi a lucrat la cuptoarele de ars var de lângă sat.

În vara acestui an, Ana şi Ioan Boc, părinţii premierului Emil Boc, au primit o diplomă şi un premiu de o sută de lei pentru că au împlinit peste 50 de ani de căsnicie de la autorităţile locale din comuna Mărgău, de care aparţine satul Răchiţele, localitatea natală a primului-ministru. Tot atunci, Ioan Boc a mai primit o diplomă şi pentru cei mai bătrâni săteni, alături de alţi doi vârstnici.

Emil Boc îşi vizita părinţii în comuna clujeană Răchiţele de fiecare dată când îi permitea programul, în special de sărbătorile religioase, de Paşti şi de Crăciun.

Ioan Boc, în vârstă de 87 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat, în 13 decembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.