Ioan Buda, demis de la şefia Poliţiei Române. Florin Dragnea i-a preluat atribuţiile

Ioan Buda a declarat, vineri seară, că a luat act de demiterea sa din funcţia de şef al Poliţiei Române. Activitatea va fi coordonată de adjunctul său, Florin Dragnea. Reacţia vine după ce ministrul de interne, Nicolae Moga, a anunțat că a propus demiterea șefului Poliției Române.

26 iul. 2019, 18:44
Ioan Buda, demis de la şefia Poliţiei Române. Florin Dragnea i-a preluat atribuţiile

Nicolae Moga, ministrul de Interne, a anunţat, vineri seară, că l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, ca urmare a modului în care a fost gestionat cazul dispariţiei fetei din Caracal.

Ministrul şi-a motivat decizia prin necesitatea unor „măsuri drastice” în acest caz.

„Am propus demiterea şefului Poliţiei Române, care este lângă mine, a prefectului judeţului, care trebuia să colaboreze cu inspectoratul de aici. (…) Trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Ancheta este o anchetă complexă, şi atunci (…) eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta”, a declarat Moga la Caracal.

Ioan Buda a declarat că a luat act de demiterea sa pentru intervenția defectuoasă în cazul crimelor de la Caracal.

„Vreau să vă spun că am luat act de demiterea mea și datorită faptului că am avut niște intervenții care au fost neadecvate. Am fost informat despre acest caz pas cu pas. Este o anchetă, doream să fie cu noi și procurorul. Sunt mai multe date pe care chiar nu pot să vi le dau. Nu puteau interveni polițiștii înainte de ora 6, pentru că procurorul nu a permis intervenția. Ştiu despre ce este vorba, cunosc tot ce s-a întâmplat în acest caz, în continuare totul va fi coordonat de domnul Dragnea Florin”, a declarat, vineri seară, chestorul Ioan Buda.

Citește și: Şeful Poliţiei Olt şi adjunctul său, demişi după cazul fetei ucise în Caracal

Ioan Buda a precizat că în continuare se desfăşoară activităţi. Buda susţine că poliţiştii nu puteau interveni înainte de ora 6, pentru că aşa a autorizat procurorul de caz. Buda spune că poliţiştii au întrebat punctual dacă pot interveni fără autorizaţie, dar li s-a spus că nu de către procuror.

„Îmi pare rău că a pierit această fetiţă”, a spus Buda, întrebat dacă aee ceva să-şi reproşeze.

Întrebat ce a spus adolescenta când a sunat la 112, Buda a spus: „Vine, vine… şi apoi s-a întrerupt!”.


loading...
Partenerii noștri