Ioan Chelaru, despre cazul Şova: Cred că va trebui să refacem procedura

Senatorul PSD Ioan Chelaru, purtător de cuvânt al Biroului permanent al Senatului, consideră că procedura în cazul lui Dan Șova va fi reluată, în condițiile în care hotărârea Senatului cu privire la rezultatul votului față de cererea DNA a fost declarată neconstituțională. 

11 mai 2015, 12:28
Ioan Chelaru, despre cazul Şova: Cred că va trebui să refacem procedura

El a adăugat că o decizie va fi luată după ce Senatul va primi un punct de vedere oficial de la Curtea Constituțională.

„CCR va trimite și Senatului decizia și va fi publicată în Monitorul Oficial. În prima ședință a Biroului permanent vom pune în discuție calea de urmat. Cred că drumul de urmat este dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri în săptămâna următoare, după o ședință în plen a Senatului, probabil un nou vot. Așa cred. Am văzut puncte de vedere care vorbesc despre reinterpretare. Atât timp cât CCR a declarat neconstituțională întreaga hotărâre, asta înseamnă că și votul este neconstituțional, deci toată procedura, și atunci va trebui să refacem procedura”, a declarat explicat, la finalul Biroului permanent al Senatului.

CCR: Hotărârea în cazul DAN ŞOVA este NECONSTITUŢIONALĂ. PNL cere reluarea VOTULUI privind arestarea VIDEO

Senatorul PSD a precizat că nu se pune problema reinterpretării iar cine vorbește în acești termeni sau nu cunoaște situația, sau este de rea credință.

„Dacă CCR a spus foarte clar că este o problemă cu hotărârea, care este dată în principiu în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituționale, dar care nu au fost modificate, în aceste condiții toată procedura care s-a desfășurat în ziua respectivă este neconstituțională și va trebui refăcută. Ceea ce cred că se va întâmpla. Vom vedea ce, nu hotărăsc eu, am spus doar un punct de vedere”, a menționat Ioan Chelaru.

Zegrean, după decizia CCR în cazul Şova: Nu vom indica o cale de urmat, pentru că Senatul ştie ce are de făcut

Cazul Dan Șova a revenit, săptămâna trecută, în atenția senatorilor, după decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea hotărârii referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a social-democratului.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că această Cameră a Legislativului va pune în aplicare decizia CCR după publicarea motivării în Monitorul Oficial.