Zegrean, după decizia CCR în cazul Şova: Nu vom indica o cale de urmat, pentru că Senatul ştie ce are de făcut

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat miercuri că în motivarea deciziei nu va fi indicată calea de urmat de către Senat în cazul lui Dan Şova după ce hotărârea camerei superioare a Parlamentului a fost declarată neconstituțională.

RomaniaTV.net
06 mai 2015, 12:10
Zegrean, după decizia CCR în cazul Şova: Nu vom indica o cale de urmat, pentru că Senatul ştie ce are de făcut

CCR a decis miercuri că este neconstituțională hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

„Curtea a admis sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că hotărârea este neconstituțională întrucât a fost adoptată în baza unor dispoziții legale și regulamentare contrare art. 76 alin. 2 din Constituție. (…) Nu vom indica nicio cale de urmat, pentru că Senatul știe ce are de făcut. Nu trebuie să le spunem noi ce trebuie să facă”, a explicat șeful CCR.

Hotărârea CCR a fost luată cu majoritate de voturi, este definitivă și general obligatorie.

Senatorii au respins, în 25 martie, solicitarea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari. Senatul nu a încuviinţat, atunci, arestarea preventivă a lui Dan Şova, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor.