Ioan Crişan, afaceristul mort în explozia de la Arad, avea o fermă de crocodili și de somn african

Afaceristul arădean ar fi fost şi în trecut ţinta unor atacuri de tip mafiot. Conform Romania TV, din casa miliardarului ar fi dispărut seiful cu o mare sumă de bani în urmă cu câţiva ani.

29 mai 2021, 15:19
Ioan Crişan, afaceristul mort în explozia de la Arad, avea o fermă de crocodili și de somn african

Ioan Crişan, afaceristul mort în explozia de la Arad, avea afaceri exclusiviste în România. Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Anchetatorii nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri. În trecut, omul de afaceri a mai avut probleme, din casa sa fiind furată o mare sumă de bani, potrivit Romania TV.

Detalii inedite despre afaceristul ucis în explozia propriei mașini: Avea o fermă de crocodili și de somn african

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Momentul în care maşina miliardarului din Arad sare în aer. Ancheta, preluată de criminalişti şi SRI VIDEO
Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

SRI a transmis că participă la ancheta desfăşurată de Poliţia Română şi împreună cu specialiştii de la Institutul Naţional de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică.

„Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanţe au fost folosite şi au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, a precizat instituţia.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române.

O maşină a explodat în Arad. Victima, tatăl Laurei Bîlcea, Ioan Crişan, a murit. Se ia în calcul un ASASINAT CU BOMBĂ