Ioan Ghişe DEMISIONEAZĂ din PNL: Mă gândesc să candidez la Preşedinţia României

IOAN GHIŞE a anunţat, luni, că îşi dă DEMISIA din PNL şi ia în calcul să intre în cursa alegerilor prezidenţialelor.

21 iul. 2014, 14:19
Ioan Ghişe DEMISIONEAZĂ din PNL: Mă gândesc să candidez la Preşedinţia României

Ioan Ghişe a precizat că va rămâne senator independent. „Personal trec printr-un foarte serios moment de reflecţie şi cu mare probabilitae vă spun în premieră că mâine voi lua o decizie, iar miercuri o voi aduce la cunoştinţa opiniei publice „, a declarat Ioan Ghişe, la Antena 3. 

Întrebat dacă părăseşte PNL, Ghişe a răspuns un „da” hotărât.

Ghişe a reluat ideea, avansată şi în urmă cu câteva zile, că ia în calcul să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă ca independent.

„Voi rămâne o perioadă independent pentru că intenţionez chiar mai mult decât atât. Îmi voi anunţa intenţia de strângere a semnăturilor. Dacă semnăturile vor depăşi cifra prevăzută de lege, am să candidez independent la Preşedinţia României”, a precizat Ghişe.

CITEŞTE ŞI IOAN GHIŞE, tentat de fotoliul de la Cotroceni: Aş putea candida ca INDEPENDENT la prezidenţiale

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia Permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Iohannis a obţinut un număr de voturi aproape dublu faţă de Antonescu, din partea membrilor Delegaţiei Permanente.

Astfel, pentru Klaus Iohannis au optat 110 liberali, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 56.

Decizia privind prezidenţiabilul PNL a fost luată după ce liberalii au comandat două sondaje de opinie, care arată că liderul liberalilor, Klaus Iohannis, este preferat de alegători, fiind mai bine cotat în opţiunile electorale decât Crin Antonescu.