KLAUS IOHANNIS este candidatul PNL la prezidenţiale. Iohannis l-a învins pe CRIN ANTONESCU cu 111 voturi la 55

KLAUS IOHANNIS a fost desemnat candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, acesta învingându-l la vot pe CRIN ANTONESCU, în şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului, cu un scor aproape dublu. Iohannis a fost votat de 111 liberali, în timp ce Antonescu a primit 55 de voturi.

21 iul. 2014, 13:37
KLAUS IOHANNIS este candidatul PNL la prezidenţiale. Iohannis l-a învins pe CRIN ANTONESCU cu 111 voturi la 55

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia Permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Iohannis a obţinut un număr de voturi aproape dublu faţă de Antonescu, din partea membrilor Delegaţiei Permanente.

Astfel, pentru Klaus Iohannis au optat 111 liberali, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 55.

Decizia privind prezidenţiabilul PNL a fost luată după ce liberalii au comandat două sondaje de opinie, care arată că liderul liberalilor, Klaus Iohannis, este preferat de alegători, fiind mai bine cotat în opţiunile electorale decât Crin Antonescu.

Potrivit primului sondaj de opinie, realizat de IRSOP la comanda PNL, Klaus Iohannis este cel mai bine clasat concurent al Opoziției în turul doi al cursei prezidențiale contra lui Victor Ponta.

Astfel, în turul doi al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta ar obține 49% din voturi, iar Klaus Iohannis – 43%. În varianta cu Crin Antonescu drept candidat al PNL, scorul ar fi: Victor Ponta – 53%, iar Crin Antonescu – 29%.

CITEŞTE ŞI CANDIDATUL PNL la prezidenţiale: Klaus Iohannis îl învinge pe Crin Antonescu

În al doilea sondaj, realizat de CCSCC, Victor Ponta se află pe primul loc în preferinţele celor intervievaţi cu 39,3%, urmat de Klaus Iohannis cu 27,3%. Clasamentul prezidenţialelor continuă cu Cristian Diaconescu – 6,9%, Călin Popescu Tăriceanu – 4,9%, Dan Diaconescu – 3,9%, Cătălin Predoiu – 3,6% şi Crin Antonescu – 3,1%.

Într-o confruntare în turul al doilea între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, liderul PSD ar obţine 51%, iar preşedintele PNL – 49%.

Dacă Victor Ponta l-ar avea contracandidat în al doilea tur de scrutin pe Crin Antonescu, Ponta ar câştiga detaşat cu 70%, în timp ce Antonescu ar lua doar 30% din voturi.

CITEŞTE ŞI CANDIDATUL PNL la prezidenţiale. Al doilea sondaj de opinie: Cum sunt cotaţi Klaus Iohannis şi Crin Antonescu

Înainte de şedinţă, Crin Antonescu declara că nu renunţă la candidatura pentru prezidenţiale, dar excludea varianta unei candidaturi independente.

CITEŞTE ŞI Crin Antonescu: NU RENUNŢ la candidatura pentru prezidenţiale. Decizia va trebui luată prin VOT