IOAN GHIŞE strânge greu semnăturile: Lipsa reţelei de partid, marele HANDICAP al independentului

Senatorul Ioan Ghişe, candidat independent la prezidenţiale, şi-a exprimat, joi, îngrijorarea cu privire la numărul de semnături pe care le-a strâns până acum, menţionând că acest lucru este motivat 'de lipsa reţelei de partid, acesta fiind marele handicap al independentului'.

07 aug. 2014, 12:05
IOAN GHIŞE strânge greu semnăturile: Lipsa reţelei de partid, marele HANDICAP al independentului

‘Există iniţiative în peste 21 de localităţi din ţară, unde cetăţeni în mod ad-hoc se anunţă pe internet, pe Facebook, pe adresele de e-mail că doresc să strângă semnături şi de aceea folosim acest prilej ca să-i rugăm să devină mai activi dacă doresc să am şansa de a deveni candidat. Limita noastră este 1 septembrie, minimum 200.000 de semnături pentru a candida ca independent la prezidenţiale’, a precizat Ghişe la o conferinţă prilejuită de lansarea proiectului de ţară ‘România bunăstării’, scrie Agerpres.

Ghişe a adăugat că primele măsurători privind numărul de semnături strânse vor fi gata peste aproximativ cinci – şapte zile, pentru că sunt cetăţeni ‘care au luat liste şi cu care merg să mai strângă şi de la prieteni ai lor, familie, colegi de serviciu etc. şi încă nu le-au trimis’.

Asta e situaţia marii majorităţi. Dar avem încă prea puţine locuri în ţară pentru că lipseşte reţeaua de partid. Acesta este marele handicap al independentului’, a susţinut senatorul Ioan Ghişe.

Ghişe a mai spus că a iniţiat proiectul de ţară pentru a fi supus dezbaterii publice, elementul fundamental al acestuia fiind alinierea salariilor medii şi al celui minim la mediile salariilor din UE pe un orizont de timp de 10-15 ani şi trecerea la moneda euro.

IOAN GHIŞE va candida la prezidenţiale: Sper să am şansa să intru în TURUL II

Scopul propunerilor acestui program politic este acela de a reda cetăţenilor români încrederea şi garanţia că România poate fi condusă şi cinstit, dacă vom genera politici mai inteligente prin consultarea tuturor factorilor responsabili – politici, sociali, economici -, prin dialog, prin găsirea şi promovarea de soluţii. Cetăţenii trebuie să aibă garanţia că votul lor dat celor aleşi contează, începând cu preşedintele României şi continuând cu Parlamentul, consilierii judeţeni sau locali, primari şi viceprimari, adică este respectat, aşa cum votul este în mod legal exprimat‘, a spus Ghişe.

El a mai spus că, dacă va deveni preşedinte, va fi garantul Constituţiei, ‘având ca rol fundamental acela de reprezentant al statului, de mediator între societate şi puterile statului şi care este obligat de Constituţie să vegheze la buna funcţionare a autorităţilor şi instituţiilor publice, este de datoria sa, ca prim politician al ţării’.

Potrivit conf. univ. Ion Corbu, unul dintre cei care au lucrat la proiect, preşedintele poate face apel la consultări.

‘Dacă până acum s-au practicat consultări la nivel ocult şi chiar în spirit de şantaj, aţi văzut cum se publică anumite înregistrări, viitorul preşedinte va avea acest mijloc şi îl va utiliza, transparenţa şi politica negocierilor deschise, iar un rol deosebit îi va reveni presei’.

Ioan Ghişe DEMISIONEAZĂ din PNL: Mă gândesc să candidez la Preşedinţia României