Ioan Ionescu, fostul mare baschetbalist al României, a murit. Suferea de o boală necruțătoare

Federația Română de Baschet a anunțat trecerea în neființă a lui Ioan Ionescu, răpus, după  o lungă luptă, în urma cu mai multe zile, de o boală necruțătoare.

30 iun. 2021, 08:33

Ioan Ionescu, fostul mare baschetbalist al României, a murit. Ioan Ionescu, născut în Pitești, a jucat pentru Politehnica-Sportul Studențesc și Dinamo București, dar și pentru echipa națională a României, alături de care a participat la două campionate europene (1985 si 1987) și la Universiada din 1981. Fostul pivot şi-a încheiat cariera sportivă la Politehnica-Sportul Studenţesc Bucureşti, iar după 1990 s-a stabilit în Australia împreună cu familia.

Ioan Ionescu, fostul mare baschetbalist al României, a murit

„Federatia Romana de Baschet anunta cu tristete si profund regret trecerea in nefiinta a fostului international IOAN IONESCU. Fostul pivot al echipei Dinamo Bucuresti si-a incheiat cariera sportiva la Politehnica-Sportul Studentesc Bucuresti iar dupa 1990 s-a stabilit in Australia impreuna cu familia. Cunoscut printre apropiati ca „Muntele” sau „John”, baschetbalistul nascut in Pitesti a evoluat un deceniu in tricoul nationalelor Romaniei, participand la Campionatele Europene de seniori din 1985 si 1987, dar si la Universiada din 1981. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, este mesajul postat de FR Baschet pe pagina de Facebook.

A murit Ion Ghiţulescu, o legendă a radioului românesc. Celebrul comentator de la „Fotbal minut cu minut” a transmis în România aselenizarea misiunii Apollo 11

Ioan Ionescu avea 65 de ani. A evoluat pentru echipele naționale ale României și s-a stabilit în Australia.