Ioan Muntean, după consultări cu Iohannis: Am cerut preşedintelui să-l revoce din funcţie pe Augustin Lazăr. A spus că o să vadă

Ioan Muntean, unul dintre deţinuţii politici care afirmă că i-a fost refuzată eliberare din Penitenciarul Aiud de către actualul procurorul general Augustin Lazăr a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, că i-a cerut şefului statului să-l revoce din funcţia de procuror general pe Augustin Lazăr, iar răspunsul acestuia a fost că o să vadă.

RomaniaTV.net
12 apr. 2019, 09:26
Ioan Muntean, după consultări cu Iohannis: Am cerut preşedintelui să-l revoce din funcţie pe Augustin Lazăr. A spus că o să vadă

Ioan Muntean, fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politici extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, a făcut parte din delegaţia PSD la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema referendumului pe justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat separat cu el şi cu Marin Iancu, şi el fost deţinut politic, după consultările de la Palatul Cotroceni.

„I-am cerut preşedintelui revocarea lui Lazăr. A spus că o să vadă”, a declarat Ioan Muntean, citat de news.ro.

Propunerile de întrebări pentru referendum au vizat posibilitatea ca, la 30 de ani de la Revoluţie, persoane care pot fi catalogate drept torţionari să ocupe funcţii de conducere  importante, inclusiv cea de procuror general.