Ioan Mureşan a cerut să fie eliberat din închisoare pentru a-şi înmormânta fiul

Ioan Avram Mureşan,  fostul ministru al Agriculturii aflat în arest la penitenciarul Gherla, solicită întreruperea temporară a pedepsei pentru a putea participa la înmormântarea fiului său care a decedat, duminică, în Kenya. Cererea lui nu a fost analizată de conducerea închisorii, întrucât nu există un certificat de deces.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 15:59
Ioan Mureşan a cerut să fie eliberat din închisoare pentru a-şi înmormânta fiul

„Domnul Mureşan a depus o cerere în acest sens, însă nu a menţionat datele în care vrea să fie eliberat. Oricum, deocamdată, solicitarea nu a fost analizată, întrucât nu au fost depuse actele doveditoare. Avem nevoie de un certificat de deces şi de alte documente în acest caz”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Chiorean, citat de adevarul.ro.

Victor Florea, un apropiat al familiei Mureşan, a declarat că soţia fostului ministru a plecat, luni, spre Kenya.

„A mers doamna pentru a îndeplini procedurile necesare pentru aducerea în ţară a fiului. Dânsa e singura care a putut pleca, întrucât domnul Mureşan este la penitenciar”, a precizat Florea. Acesta a mai arătat că familia este foarte afectată de moartea lui Dan, singurul fiu al soţilor Mureşan. „Băiatul a plecat în Aglia din clasa a VI-a sau a VII-a. În cea mai mare parte a timpului, Dan lucra în străinătate, venea acasă cum putea”, a mai spus apropiatul familiei Mureşan.  

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, a murit subit într-o cameră de hotel din Kenya. Bărbatul avea 32 de ani şi lucra pentru o firmă britanică de consultanţă politică care a pus la punct strategii electorale în ţări din Africa de Sud, sud-estul Asiei şi Europa de Est. Dan Muresan ocupa poziţia de coordonator al campaniilor electorale pentru clienţii firmei britanice în care activa. În calitate de expert în comunicare politică a coordonat campanii electorale în Texas, Virginia şi în ţări din estul Europei şi Africa. 

Tatăl său, fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost condamnat definitiv la sfârşitul lui mai 2012, la 7 ani închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri.