Ioan Niculae, audiat la DIICOT în cazul afacerii InterAgro

Magnatul Ioan Niculae este audiat la sediul DIICOT, în dosarul de subminare a economiei naţionale de la Romgaz.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 07:15
Ioan Niculae, audiat la DIICOT în cazul afacerii InterAgro

Cercetat pentru subminarea economiei naţionale şi constituire de grup infracţional, omul de afaceri Ioan Niculae, care controlează grupul InterAgro, a fost audiat la DIICOT.

La plecarea de la sediul DIICOT, unde a luat la cunoştinţă acuzaţiile care îi sunt aduse, omul de afaceri a afirmat că este victima unui complot şi a subliniat că firmele lui au avut de suferit

Omul de afaceri a sosit la audieri în jurul orei 9.30 şi a declarat că nu a văzut ce acuzaţii îi sunt aduse. De asemenea, el neagă că ar fi subminat economia naţională. „Asistaţi la o părticică din subminarea economiei naţionale, e bine că daţi în direct. Dar nu noi am făcut-o, ei”, a spus Niculae.

Procurorii DIICOT investighează mai multe persoane din cadrul companiei precum şi foşti miniştri ai economiei în legătură cu modul în care mai multe combinate au obţinut gaze ieftine, la preţuri preferenţiale, cu toate că companiile aveau datorii către stat.

Niculae ar fi fost ajutat de mai multe persoane din fosta şi actuala conducere Romgaz, dar şi de miniştri. În total, sunt anchetate peste 40 de persoane, printre care şi doi miniştri, acuzaţi că au întocmit ordinele în aşa fel încât companiile controlate de Ioan Niculae să beneficieze de reduceri de preţ la gazele de import.

Romgaz a fost nevoită să cumpere gaze de la o companie privată şi să apeleze la rezervele de stat.