Ioan Niculae rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată i-a fost respinsă de judecători

Tribunalul Constanţa a respins, marţi, cererea omului de afaceri Ioan Niculae privind eliberarea condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă, unde a executat 11 luni din pedepsa de cinci ani primită în dosarul "Interagro".

18 ian. 2022, 13:42
Ioan Niculae rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată i-a fost respinsă de judecători

Iniţial, Ioan Niculae a obţinut de la Judecătoria Medgidia, pe 10 noiembrie, o decizie favorabilă, însă Tribunalul Constanţa a admis contestaţia procurorilor şi a dispus ca omul de afaceri să rămână în închisoare.

El are dreptul să facă o nouă cerere peste trei luni.

„În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a Cpp, admite contestaţia declarată de către DNA – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţată în dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. Stabileşte termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionată şi de punere în libertate a condamnatului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 18.01.2022”, se arată în decizia tribunalului, potrivit Agerpres.

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Citeşte şi: Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat obligativitatea purtării măştii de protecţie atât în spaţiile publice deschise, cât şi în cele închise. Decizia nu este definitivă


loading...
Partenerii noștri