Ioan Niculae răspunde acuzaţiilor DIICOT: Sunt şocat de afirmaţiile aberante şi foarte periculoase

Omul de afaceri Ioan Niculae, acuzat miercuri seară, de procurorii DIICOT de subminarea economiei naţionale pentru că ar fi cumpărat gaze de la Romgaz la preţuri foarte mici, a declarat joi că nu i s-a adus la cunoştinţă vreo acuzaţie oficială.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 15:19
Ioan Niculae răspunde acuzaţiilor DIICOT: Sunt şocat de afirmaţiile aberante şi foarte periculoase

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul SNGN ROMGAZ SA, Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei – A.N.R.E., şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, prevăzute de art. 167 alin. 1  şi art. 165 alin. 2 din Codul Penal, a anunţat miercuri seară DIICOT.

Cei patruzeci de funcţionari au produs un prejudiciu de 126.000.000 dolari patrimoniului SNGN ROMGAZ SA şi  bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional. Aceştia l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae. Astfel, procurorii DIICOT susţin că grupul InterAgro, patronat de Niculae, a cumpărat gaze de producţie internă la preţuri preferenţiale.

„DIICOT nu mi-a adus nicio învinuire oficială, iar știrea bombă care tot circulă prin ziare și la televizor este total falsă și neadevărată. Asta demonstrează ce popor destructiv sunt românii. Este o campanie absolut incorectă, nu pot să înțeleg de ce DIICOT a permis ca așa-zise surse judiciare să dea astfel de informații unei singure publicații, care au fost preluate de altele ulterior”, a declarat, într-un interviu acordat postului B1, Ioan Niculae.

În ceea ce privește contractele preferențiale cu Romgaz, omul de afaceri declară că informațiile sunt aberante și periculoase, precizând că nu există contracte diferențiate, iar Romgazul nu are nicio legătură cu stabilirea prețului.

„Toți care au îndeplinit anumite condiții au primit același tratament. N-am avut niciodată datorii la stat, nici măcar un leu. Romgazul nu ne-a dat niciodată mai mult 55% din gazul de care aveam nevoie, prețul a fost stabilit de ANRE cu aprobarea Guvernului României, nu este vorba de alt preț”
, a spus Niculae.

„Sunt efectiv șocat de o astfel de afirmație absolut aberantă și foarte periculoasă, făcută chiar de procurorii DIICOT. Nu există contracte diferențiate, prețul se stabilește de ANRE, Romgazul nu are nicio legătură cu stabilirea prețului. Nu știu la ce contracte se referă procurorii, dar de 100 de ani se tot semnează contracte”, a mai spus deţinătorul InterAgro.

Citeşte şi:

Băieţii deştepţi din energie dau socoteală la DIICOT pentru favorizarea miliardarului Ioan Niculae