Ioan, numele de papă cel mai des folosit

Un număr de 21 de papi şi-au luat numele de Ioan, acesta fiind cel mai folosit nume până în prezent, urmat de Grigore şi Benedict, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică de miercuri.

RomaniaTV.net
13 mart. 2013, 19:25
Ioan, numele de papă cel mai des folosit

După 533, când un nou papă cu numele Mercurius şi-a luat numele de Ioan al II-lea, papii au început să îşi aleagă nume noi în onoarea sfinţilor sau a altor figuri importante. Papii moderni şi-au ales nume pentru a-şi onora predecesorii sau mentorii, potrivit Mediafax.

Cel mai des folosit nume a fost Ioan, de 21 de ori, urmat de Grigore (16), apoi Benedict (15), Clement (14), Inocenţiu (13), Leon (13), Pius (11), Ştefan (9), Bonifaciu (8), Urban (8), Alexandru (7), Paul (6).

Conclavul cardinalilor de la Vatican a ales, miercuri seară, după cinci runde de vot pe parcursul a două zile, noul Papă. Acesta este cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, care a ales numele de Francesco. Numele noului Pontif a fost anunţat în cadrul ceremoniei numite „Habemus Papam”, de cardinalul francez Jean-Louis Tauran, în calitate de protodiacon al Bisericii Romano-Catolice.