Ioan Oltean: Cezar Preda este un excelent lider politic. Exclud trecerea lui la Mişcarea Populară

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistriţa, că exclude posibilitatea ca Cezar Preda să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară (PMP), transmite Agerpres. Mai mult, el a s-a arătat convins că Preda acesta va reveni asupra deciziei de a demisiona din funcţiile de partid.

07 feb. 2014, 13:54
Ioan Oltean: Cezar Preda este un excelent lider politic. Exclud trecerea lui la Mişcarea Populară

Cezar Preda este un excelent lider politic, dar care s-a supărat foarte uşor pe partid. Un lider politic nu are voie să se supere pe partid niciodată, dacă iubeşte partidul, iar Preda este unul dintre liderii care iubeşte acest partid. Sigur, a fost un moment neplăcut la nivelul grupului parlamentar, dar nu de natură a-l înfierbânta aşa de tare şi de a-l face să plece din funcţiile respective’, este de părere Oltean.

Întrebat dacă Cezar Preda a căutat un motiv pentru a demisiona, Oltean a răspuns că motivul ‘i s-a oferit’, dar se arată convins că acesta va reveni asupra deciziei.

‘Nu a căutat, i s-a oferit un motiv pe care el l-a exagerat, l-a manipulat, dacă vreţi. S-a folosit de el şi a plecat. Noi credem că va reveni asupra deciziei, pentru că nu este un lider apărut ieri în partid; este un lider vechi, puternic, iar liderii puternici trebuie să găsească soluţii să depăşească asemenea momente’, a declarat Oltean.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Cezar Preda să se alăture PMP, Ioan Oltean a exclus această variantă.

‘Exclus (să meargă la Mişcarea Populară – n.r.). Eu cred că va reveni asupra deciziei de a demisiona şi va rămâne pe funcţiile pe care le deţine şi pe care le merită şi pe care poate să le gestioneze absolut corect şi în interesul partidului’, a mai spus liderul democrat-liberal.

Deputatul Cezar Preda a demisionat, în urmă cu două zile, din funcţiile de vicepreşedinte al PDL şi preşedinte al filialei judeţene Buzău, anunţând că va rămâne un simplu membru de partid.

Preda a precizat că decizia ‘este luată la rece şi vine pe fondul frământărilor din PDL’. De asemenea, el a afirmat că ‘face pasul înapoi pentru a nu mai fi citat ca un membru din conducerea PDL care-şi neagă propria istorie’.

VEZI SI:

Cluj: Traian Băsescu este aşteptat duminică la o dezbatere a Mişcării Populare. Vine şi Boc