Ioan Oltean: Cristian Preda e băiat bun, merită susţinut pentru Parlamentul European

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, spune că europarlamentarul Cristian Preda "este un băiat bun", care merită susţinut pentru o nouă candidatură, însă, nefiind stabilite criteriile pentru candidaţi, este "prematură" discuţia despre susţinerea acestuia.

01 feb. 2013, 12:30
Ioan Oltean: Cristian Preda e băiat bun, merită susţinut pentru Parlamentul European

Deputatul Ioan Oltean a afirmat că filiala Bistriţa-Năsăud a PDL a propus pentru selecţia candidaţilor criterii „care nu ies din comun”.

„Criteriile pentru stabilirea candidaturilor pentru alegerile din 2014 pentru PE abia luni vor fi luate în discuţie. Au fost înaintate din teritoriu pe diverse canale. S-a cerut fiecărei organizaţii judeţene să depună, prin prisma viziunilor proprii, criteriile de selecţie pentru candidaţii la europarlamentare. Noi am propus, la rândul nostru, criterii, dar nu ieşite din comun, criterii normale pentru o selecţie normală, riguroasă, dar care să scoată în evidenţă şi posibilitatea de a nu uita că, în spatele lor şi a ascensiunii lor, se află totuşi partidul”, a declarat Ioan Oltean, potrivit Mediafax.

El a spus că, în ceea ce priveşte candidaturile, este prematur să se discute despre ele cât timp nu au fost aprobate criteriile de selecţie.

„Cristian Preda este un tip rezonabil care merită să fie susţinut pentru un nou mandat în PE. Preda este un băiat bun, dar nu putem discuta despre candidaţi cât timp nu am aprobat criteriile. După ce avem criteriile aprobate, abia apoi putem să discutăm”, a declarat Ioan Oltean.

El a adăugat că nu exclude posibilitatea să îl susţină pe Cristian Preda pentru un nou mandat de europarlamentar.

„Categoric că nu exclud posibilitatea să îl susţin pe Cristian Preda. E un tip care se înscrie, zic eu, în criteriile care vor fi aprobate de către Biroul Permanent Naţional. Deocamdată nu pot să promit nimic. După cea probăm criteriile ne putem angaja în stabilirea candidaţilor”, a declarat Ioan Oltean.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda solicită tuturor filialelor partidelor susţinerea pentru a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 2014.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, şi-a declarat speranţa, joi, că partidul îşi va menţine numărul de europarlamentari pentru a ajuta PPE în construcţia unei Europe moderne, el adăugând că, personal, este mulţumit de activitatea deputaţilor Traian Ungureanu şi Elena Băsescu.

„Dacă mă întrebaţi pe mine personal, dintre actualii europarlamentari nu cunosc foarte bine ce au făcut alţi parlamentari europeni care sunt în provincie, avem câţiva care cred că preşedinţii de organizaţii pot aprecia ce au făcut acolo, eu vă pot spune că de la Bucureşti, pentru mine personal, foarte mulţumit sunt de ce au făcut Traian Ungureanu, Elena Băsescu în Moldova la alegerile care au fost„, a spus el.

Preda a adăugat că luni se va încheia perioada în care s-au depus de către organizaţii, de către membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidaţi şi în PDL se va discuta luni despre ceea ce înseamnă modelul pentru candidatură.