Ioan Oltean este urmărit penal de către DNA

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Ioan Oltean, a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat de favorizarea infractorului într-o cauză disjunsă dintr-un dosar mai vechi, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 13:02
Ioan Oltean este urmărit penal de către DNA

Oltean, care a stat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) aproximativ 30 de minute, nu a precizat despre ce dosar este vorba.

Surse judiciare au declarat anterior, pentru Mediafax, că Oltean a fost chemat la DNA pentru a da declaraţii într-un dosar disjuns din cel al lui Remus Baciu – fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

În dosarul lui Baciu, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că ar fi primit 270.000 de euro în schimbul soluţionării rapide a unor dosare de restituire de proprietăţi, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

Un alt dosar în care apare numele lui Ioan Oltean este cel în care a fost condamnat fostul preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Andreica pentru faptul că acorda contracte preferenţial anumitor firme. Oltean ar fi discutat cu mai mulţi oameni de afaceri care au beneficiat de asemenea contracte.