Ioan Oltean le recomandă liberalilor să înveţe „Verde-nrourat”, imnul PDL

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, le-a făcut vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, câteva recomandări liberalilor, care vor deveni în curând colegii săi de partid, sugerându-le să înveţe imnul "Verde-nrourat" şi să se organizeze mai bine şi să fie disciplinaţi, informează Agerpres. Totodată, Oltean a apreciat că fuziunea dintre cele două partide a ajuns pe un drum fără întoarcere.

RomaniaTV.net
18 iul. 2014, 11:58
Ioan Oltean le recomandă liberalilor să înveţe „Verde-nrourat”, imnul PDL

Oltean spune că, deocamdată, liberalii sunt „în viteza a doua” şi că este nevoie să se mişte mai rapid, dacă vor să facă o „politică serioasă”.

„PDL crede în acest proiect şi s-a angajat cu maximă responsabilitate. Sperăm să îi mobilizăm şi pe liberali, care deocamdată sunt doar în viteza a doua. Noi suntem în vitezele care se mişcă cu maximă rapiditate. Liberalii vor trebui să înţeleagă că nu mai merge cu viteza întâi şi cu viteza a doua, că politica serioasă, responsabilă se face cu viteza a patra, a cincea, a şasea şi că suntem obligaţi să ţinem ritmul unii cu ceilalţi, să ne respectăm şi să ne responsabilizăm”, a spus Oltean.

Liderul democrat-liberal le-a sugerat celor din Partidul Naţional Liberal să înveţe noul imn şi să înţeleagă că vor fi cu toţii o singură familie, în care contează doar munca.

„Aşa cum noi am învăţat şi învăţăm şi o să învăţăm cu toţii că ne cheamă Partidul Naţional Liberal şi ei vor trebui să înveţe şi să cânte ‘Verde-nrourat’. O să învăţăm cu toţii că suntem o singură familie, o familie responsabilă, în care antipatiile şi trecutul nu trebuie să mai conteze pentru viitor, o familie în care un singur lucru contează: munca. Munca în interesul general, munca în interesul naţiunii, o muncă serioasă, pe un program politic foarte serios, pe un proiect de ţară foarte serios şi pe profesionalism şi competenţă. Trebuie să dovedim cu toţii că suntem altceva”, este de părere Ioan Oltean.

Deputatul bistriţean apreciază că democrat-liberalii sunt mai disciplinaţi şi mai organizaţi decât liberalii, calităţi pe care aceştia din urmă vor trebui să le dobândească.

„Suntem mai organizaţi decât ei, e adevărat, suntem mai disciplinaţi. Nu va fi uşor să înveţe şi ei aceste reguli ale disciplinei şi ale organizării muncii, dar sunt convins că pot să o facă şi o vor face împreună cu noi şi noi împreună cu ei. Nu avem veleitari şi nici veleităţi, avem doar oameni angajaţi într-un proiect fără precedent, care sperăm să-şi atingă obiectivul”, a mai spus Oltean.

Ioan Oltean a spus că procesul de fuziune dintre partidul său şi PNL este unul „fără întoarcere”, indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale din toamnă, dar recunoaşte că, în calitate de membru fondator al Partidului Democrat, i-a fost greu să accepte denumirea viitoarei formaţiuni politice.

„N-a fost deloc uşor să acceptăm denumirea de Partid Naţional Liberal, deşi personal şi alţi colegi de-ai mei am adus argumente care pledau în favoarea unei denumiri noi, pentru că suntem în faţa unei fuziuni a două formaţiuni politice relativ echilibrate şi am apreciat că naşterea unui partid nou înseamnă şi un nume nou. Din motive doar sentimentale, PNL a insistat să păstrăm denumirea istorică a partidului. (…) Nu a fost uşor, mai ales pentru cei care suntem membri fondatori ai acestui partid (PD – n.r.), dar am considerat că obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a câştiga alegerile prezidenţiale şi de a pregăti şi a câştiga alegerile parlamentare şi locale din 2016, este mult mai important”, a spus Oltean.

Întrebat dacă procesul de fuziune va continua în eventualitatea în care candidatul dreptei va pierde alegerile prezidenţiale, Ioan Oltean a dat asigurări că PDL şi PNL se află pe „un drum fără întoarcere”.

„Procesul de fuziune este fără întoarcere, nu mai există drum de întoarcere, el este aşezat pe un drum care nu mai poate fi întors de nimeni, indiferent ce se întâmplă la alegerile prezidenţiale. Indiferent ce se întâmplă la alegerile prezidenţiale, deşi eu am convingerea fermă că cel care va fi candidatul nostru va fi şi viitorul preşedinte al României (…), fuziunea se va produce, PNL, ca rezultat al fuziunii dintre cele două partide va exista”, a declarat Ioan Oltean.