Ioan Rus: Majoritatea actuală din Parlament permite Guvernului să rămână fără UDMR

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, vicepreşedinte al PSD, a declarat vineri, la Alba Iulia, că majoritatea din Parlament permite ca Guvernul să rămână în funcţiune şi fără UDMR, transmite Agerpres.

11 iul. 2014, 11:32
Ioan Rus: Majoritatea actuală din Parlament permite Guvernului să rămână fără UDMR

‘Majoritatea din Parlament permite ca acest guvern să rămână în funcţiune şi fără UDMR. Deci se va merge în continuare fără ei, fără să existe, cred, alte probleme. Nu va fi o majoritate atât de solidă, dar rămâne o majoritate. Părerea mea este că ar fi foarte bine ca UDMR-ul să rămână la guvernare, pentru că este un partid care sprijină guvernarea, nu o încurcă’, a spus Ioan Rus.

Întrebat de un jurnalist cum apreciază solicitările UDMR-ului privind minorităţile, Rus a apreciat că ‘normale’. ‘Normale. Sunt solicitări normale. Şi dumneatale când ai fost mic, i-ai tot cerut bani lui taică-tău, tot mai mulţi, tot mai mulţi şi el ţi-a dat cât a putut sau cât s-a potrivit la capacitatea dumneatale de a înţelege şi după notele pe care le-ai avut la şcoală. Ceva de genul ăsta e şi aici. Există un echilibru care trebuieşte păstrat între respectul faţă de drepturile minorităţilor şi dreptul majorităţii de a-şi expune şi ea punctul de vedere şi acel echilibru, cu raţionalitate, fără ură şi fără patimă, va trebui păstrat în continuare în România’, a afirmat Ioan Rus.

Consiliul Permanent al UDMR se întruneşte vineri, la Cluj Napoca, pentru a lua o decizie privind situaţia creată după ce Guvernul român, prin Ministerul de Externe, a susţinut poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti ‘Minority SafePack’, potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale, iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.