Ioan Rus: Majoritatea actuală din Parlament permite Guvernului să rămână fără UDMR

Publicat: Vineri, 11 Iulie 2014 14:32 // Actualizat: Vineri, 11 Iulie 2014 14:32 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, vicepreşedinte al PSD, a declarat vineri, la Alba Iulia, că majoritatea din Parlament permite ca Guvernul să rămână în funcţiune şi fără UDMR, transmite Agerpres.

Foto: gandul.info

'Majoritatea din Parlament permite ca acest guvern să rămână în funcţiune şi fără UDMR. Deci se va merge în continuare fără ei, fără să existe, cred, alte probleme. Nu va fi o majoritate atât de solidă, dar rămâne o majoritate. Părerea mea este că ar fi foarte bine ca UDMR-ul să rămână la guvernare, pentru că este un partid care sprijină guvernarea, nu o încurcă', a spus Ioan Rus.

Întrebat de un jurnalist cum apreciază solicitările UDMR-ului privind minorităţile, Rus a apreciat că 'normale'. 'Normale. Sunt solicitări normale. Şi dumneatale când ai fost mic, i-ai tot cerut bani lui taică-tău, tot mai mulţi, tot mai mulţi şi el ţi-a dat cât a putut sau cât s-a potrivit la capacitatea dumneatale de a înţelege şi după notele pe care le-ai avut la şcoală. Ceva de genul ăsta e şi aici. Există un echilibru care trebuieşte păstrat între respectul faţă de drepturile minorităţilor şi dreptul majorităţii de a-şi expune şi ea punctul de vedere şi acel echilibru, cu raţionalitate, fără ură şi fără patimă, va trebui păstrat în continuare în România', a afirmat Ioan Rus.

Consiliul Permanent al UDMR se întruneşte vineri, la Cluj Napoca, pentru a lua o decizie privind situaţia creată după ce Guvernul român, prin Ministerul de Externe, a susţinut poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti 'Minority SafePack', potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale, iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ioan Rus majoritate majoritate parlamentara minority safepack Parlament Transporturi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 iul 16:17
Răspunde | Votează email 0 email
GETA
DL. IOAN RUS SE AUDE ?????
DNA SI DIICOT AVETI CUVANTUL!
Achizitii in totalitate legale la CFR Calatori, marca inregistrata, CARMEN MARIA POPESCU Un offshore înregistrat în Ciudad de Panama, în Republica Panama, având un capital social de 1.000 de dolari i un birou în Geneva, Elveia, a încheiat cu CFR Călători un acord-cadru în valoare finală de 1.750.950 dolari SUA pentru livrarea de piese pentru locomotive diesel electrice. Firma câtigătoare se numete Electric Diesel Locomotiv Corporation i a fost singura companie care a trimis o ofertă în cadrul procedurii de atribuire organizate de CFR Călători. Procedura aleasă de conducerea CFR Călători a fost de tip negociere, cu publicarea unui anun în prealabil pe portalul achiziiilor publice i în jurnalul european de profil, reprezentanii CFR Călători precizând că au optat pentru această variantă prevăzută de legislaia în domeniu i nu pentru cea a licitaiei deschise tocmai pentru a putea trage în jos de pre. Cu toate acestea, oferta offshore-ului a fost declarată admisibilă, iar valoarea finală a contractului a fost mai mare decât estimarea iniială a contractului. Astfel, estimarea iniială a valorii contractului suma pe care efii CFR Călători au preconizat că o vor cheltui cu acest acord-cadru a fost de 1.716.483 dolari fără TVA, dar valoarea finală a fost de 1.750.950 USD fără TVA, adică 5.851.677 lei. O diferenă peste valoarea contractului de 34.467 de euro Prin intermediul Directiei de Achizitii de la CFR Călători, s-a încredinat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaii automotoare a cărui valoare poate ajunge la multe milioane de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reinut pentru încercarea de trucare a unei licitaii de transport feroviar de marfă,fostul manager CFR Călători, Valentin Dorobanu et comp. a încheiat un acord-cadru pentru reparaii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăean, dar c
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H