Ioan Rus: România va primi 7,2 miliarde de euro de la UE până în 2020, pentru infrastructură rutieră

Partidul Social Democrat (PSD) va considera că este important şi necesar ca Victor Ponta să fie candidatul la preşedinţie şi nu va fi o 'bătălie' în interiorul partidului, a declarat joi seară ministrul Transporturilor, Ioan Rus, transmite Agerpres.

25 iul. 2014, 05:49
Ioan Rus: România va primi 7,2 miliarde de euro de la UE până în 2020, pentru infrastructură rutieră

‘Eu ştiu viaţa partidului (PSD – n.red.). Partidul va considera că este important şi necesar ca el (Victor Ponta – n.red.) să candideze. În consecinţă, putem pleca de la ideea că Victor Ponta va fi candidatul acestei coaliţii (PSD-PC-UNPR – n.red.) la preşedinţie, chiar dacă nu a fost formalizat acest lucru’, a afirmat Rus.

Oficialul Ministerului Transporturilor a mai spus că, din punct de vedere legal şi constituţional, Victor Ponta poate rămâne premier pe perioada campaniei, dar va aprecia el singur (Victor Ponta – n.red.), în funcţie de modul de desfăşurare a campaniei, dacă este cazul sau nu să delege.

Pe de altă parte, Ioan Rus a menţionat că Mircea Geoană are o bună poziţionare în partid şi ar putea fi utilizat cu siguranţă în structurile administraţiei centrale.

‘Mircea Geoană are o bună poziţionare în interiorul partidului, chiar dacă a fost schimbat din funcţia de preşedinte şi poate că are unele frustrări pentru acest lucru, şi el poate fi utilizat cu siguranţă în structurile puterii centrale din România, pentru că are competenţă profesională, are calităţile necesare şi suficiente pentru a fi utilizat’, a spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte Dreapta politică, Rus a afirmat că are o părere bună despre unificarea Dreptei, însă Klaus Iohannis are şanse mici să convingă electoratul că poate conduce o ţară.

‘Văd cu ochi buni acest lucru (unificarea Dreptei – n.red.). Ideea de a exista un pol de Dreapta, un pol de Stânga şi ceva în zona centrală simplifică viaţa politică românească şi o pune în nişte coordonate europene, mondiale, legate de ţări civilizate’, a spus Ioan Rus.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a declarat că lui Klaus Iohannis îi va fi foarte greu ‘să extrapoleze experienţa politică, administrativă, economică de la nivelul unui oraş ca Sibiul la nivelul întregii ţări’.

‘Îi dau şanse mici să reuşească să demonstreze tuturor că ar şti să conducă o ţară’, a mai spus Ioan Rus.