Ioana Băsescu, notarul care a împărţit banii cuplului Elena Udrea – Dorin Cocoş

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost notarul care s-a ocupat de partajul Elenei Udrea şi a lui Dorin Cocoş. 

RomaniaTV.net
18 mart. 2015, 13:28

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, şi-a pus parafa de notar pe actul de partaj prin care Elena Udrea s-a ales cu cea mai mare parte din avere în urma casătoriei cu Dorin Cocoş, potrivit antena3.ro. S-a întâmplat în 10 iunie 2013.

Elena Udrea a păstrat toate imobilele achiziţionate în timpul căsătoriei, cu excepţia apartamentului din Strada Chopin. Fosta consilieră de la Cotroceni s-a mai ales cu două maşini: un Mercedes şi un Fiat 500. 

Dorin Cocoş a primit apartamentul din Floreasca, cu acţiunile la firmele sale, dar şi cu o datorie de 2 milioane de euro către Elena Udrea, din care a achitat 460.000 euro.

Ca să fie sigură că îşi va încasa banii, Elena Udrea a pus sechestru pe averea lui Dorin Cocoş. Acest lucru este menţionat în actul de partaj parafat de Ioana Băsescu, mai informează Antena 3. 

Fiica lui Traian Băsescu i-a taxat pe soţii Cocoş cu 70.000 de lei, pentru a le împărţi averea.

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au divorţat în data de 10 iunie 2013, dupa 10 ani de mariaj. Cei doi au facut o declaraţie de presă comună, precizand ca au ales sa se desparta in mod amiabil.
„După 10 ani, căsătoria noastră a luat sfârşit astăzi, 10.06.2013, în mod amiabil şi în faţa notarului. Decizia de a ne despărţi vine după o analiză îndelungată şi profundă a relaţiei noastre şi a opţiunilor de viitor a fiecăruia dintre noi.

Faptul că avem cariere atât de diferite şi, în cazul nostru, chiar incompatibile, unul politică, altul afaceri, ne-a privat de timpul petrecut împreună necesar relaţiei şi a supus căsătoria unor presiuni din exterior care au afectat-o iremediabil.
De astăzi, mergem pe drumuri separate, dar păstrăm prietenia şi parteneriatul solid construite în ultimii 15 ani, rămânând în cele mai bune relaţii.

Mulţumim familiilor şi prietenilor care ne-au fost şi ne sunt alături şi rugăm pe toţi cei care ar putea fi interesaţi de acest subiect să dea dovadă de înţelegere faţă de noi şi să ne respecte intimitatea.
Precizăm că aceasta este singura declaraţie pe care o vom face”, au explicat cei doi într-o declaratie transmisă presei.