Ioana Băsescu, prima victorie în dosarul Nana

Ioana Băsescu a obţinut prima victorie în instanţă, pentru terenurile de la Nana. Fiica cea mare a fostului preşedinte a reuşit să anuleze ordinul prin care sechestrele sunt notate în cartea funciară. Astfel, a făcut un prim pas pentru ridicarea sechestrului pus de procurori pe terenurile cumpărate în Călăraşi.

16 feb. 2016, 16:51
Ioana Băsescu, prima victorie în dosarul Nana

Victoria nu este una definitivă, însă, este foarte importantă pentru Ioana Băsescu. Fiica cea mare a fostului preşedinte se chinuie de foarte mult timp să scape de acest sechestru, să nu mai fie trecut în cartea funciară astfel încât, să poată merge mai departe cu vânzarea terenului.

„Fiica mea nu a fost acuzată pentru cum a luat creditul, cumpărarea terenului e sechestru pe teren, ceea ce o împiedică să acceseze orice fel de resursă europeană, sunt nişte daune, dar m-am obişnuit”, a spus Traian Băsescu la o conferinţă de presă.

Momentan, Ioana Băsescu a obţinut anularea a două articole, însă, acest lucru se va stabili de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dacă rămân sau nu definitive.

În momentul în care, decizia rămâne definitivă, Ioana Băsescu se poate întoarce şi poate relua şi celelalte 30 de cereri pe care le are depuse în instanţă. Aceste procese sunt îngheţate tocmai pentru că aştepta decizia de marţi.

 Citeşte şi Traian Băsescu, despre regretele din timpul mandatelor de preşedinte: „Aş trece momentul tăierii salariilor” VIDEO