Ioana Băsescu se plânge că nu are bani să-şi plătească ratele la bancă. Vezi motivarea instanţei

Fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana, a susţinut în faţa instanţei că sechestrul pus pe terenurile de la Nana o împiedică să le lucreze şi implicit să câştige bani din agricultură. Totuşi, ea nu a reuşit însă să-i convingă pe magistraţi să-i ridice sechestrul impus pe cele 271 de hectare de teren din judeţul Călăraşi, informează România TV.

08 apr. 2015, 06:00
Ioana Băsescu se plânge că nu are bani să-şi plătească ratele la bancă. Vezi motivarea instanţei

Ioana Băsescu le-a spus judecătorilor că toţi banii pe care îi câştigă se duc pe rata la bancă. Fiica fostului preşedinte spune că cele 271 ha de teren nu mai pot fi lucrate şi astfel nu mai poate câştiga bani din agricultură. Ioana Băsescu trebuie acum să achite ratele din banii câştigaţi ca notar.

„În prezent, petenta are de rambursat instituţiei bancare 4.487.589,7 RON, adică aproximativ 1.000.000 EUR. Rata medie lunară este de 22.077,78 RON, epuizându-şi aproape integral veniturile”, se arată în motivarea deciziei instanţei privind contestaţia depusă la sechestru.

Fiica fostului preşedinte a susţinut în faţa instanţei că banca ar putea să o lase fără terenuri. CEC ar putea cere supragaranţii pentru că terenurile de la Nana cu care Ioana Băsescu a girat sunt acum sechestrate, iar banca nu mai are o garanţie pentru creditul de peste 1 milion euro.

„În măsura în care, în urma instituirii abuzive şi nelegale a acestui sechestru, banca va considera ca garanţia îi devine ineficace, va solicita alte supragaranţii, pe care nu i le va putea furniza, moment în care va putea denunţa contractul de credit, cu consecinţele şi sancţiunile aferente. Situaţia îi va genera pierderi financiare considerabile şi irecuperabile, situaţie cel puţin injustă, dacă nu bizară, dat fiind faptul că niciunuia dintre suspecţi procurorul nu i-a instituit nicio măsură, iar petentei, persoană fără o calitate incriminantă, i-a indisponibilizat 271,54 ha”, a argumentat fiica preşedintelui în faţa instanţei.

Ioana Băsescu susţine că este martor în dosarul retrocedărilor ilegale, tocmai de aceea nu ar trebui să aibă terenurile sechestrate. Judecătorii au respins, însă, contestaţia Ioanei Băsescu şi au menţinut măsurile asiguratorii.