Ioana Băsescu, şir de victorii în instanţă. Fata lui Traian Băsescu încearcă să-şi salveze moşia de la Nana

Ioana Băsescu se luptă de aproape 4 ani pentru a radia din cărțile funciare sechestrul pus de Parchetul General pe terenurile de la Nana, în dosarul privind alegerile din 2009.

28 aug. 2019, 06:03

Tribunalul Călărași a emis nu mai puțin de 28 de hotărâri judecătorești definitive, în 2019, prin care a admis, în integralitate, apelurile declarate de Ioana Băsescu împotriva deciziilor instanței de fond, în legătură cu plângerile formulate împotriva încheierilor de carte funciară în care au fost notate aceste sechestre penale asigurătorii, scrie Jurnalul Naţional.

În toate cele 28 de cazuri, Tribunalul Călărași a dispus, fără cale de atac, radierea mențiunilor cu privire la instituirea acestor măsuri preventive de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul penal care vizează grupul infracțional din localitatea Nana.

Până în primăvara acestui an, Ioana Băsescu s-a aflat în situația să dețină o moșie de 291 de hectare care figura în cărțile funciare ca fiind supusă unui sechestru penal. Ceea ce însemna că pământurile nu puteau fi vândute sau puse gaj la bănci pentru garantarea unor eventuale credite bancare.