Ioana Băsescu, transformare radicală. Cum a fost surprinsă fiica cea mare a lui Traian Băsescu în fața vilei sale din Snagov

Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a fost surprinsă recent de paparazzi, în fața vilei sale impresionante, situată chiar pe malul lacului Snagov.

11 oct. 2022, 16:19

Fiica cea mare a fostului președinte a României a fost fotografiată în fața locuinței sale din Snagov, unde, vizibil deranjată, a mutat grilajul metalic, semn că cel mai probabil, locul de parcare îi fusese ocupat de altcineva.

În imaginile postate pe mediaflux.ro, se poate observa că este îngândurată, poate din cauza faptului că recent s-a judecat un nou termen pentru finanțarea ilegală a campaniei tătălui său, din anul 2009.

În vârstă de 45 de ani, fiica cea mare a fostului președinte a României a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, în același dosar în care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare , fiind acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani.

Cum ar putea Elena Udrea şi Ioana Băsescu să scape de condamnările în dosarul de finanţare ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu în 2009

În acest dosar Ioana Băsescu, a primit 5 ani cu executare pentru Ioana Băsescu, însă Înalta Curte așteaptă o altă decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în data de 25 octombrie.

Așadar, Ioana Băsescu, notar public, va fi judecată pentru două fapte: instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Ea s-a căsătorit în anul 2014 cu Radu Pricop, ceremonia fiind una restrânsă, unde au participat doar părinții și nasii acestora.

De profesie avocat, partenerul de viață al Ioanei Băsescu a fost implicat într-un proces, dar în anul 2022 a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat pentru complicitate la șantaj și instigare la fals.

Ioana Băsescu, dată de gol de mărturia fostului iubit. Giovanni Francesco: „Mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009” STENOGRAME

Ioana Băsescu are probleme cu legea 
Mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu au fost trimise în judecată de procurorii DNA, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, în primă instanţă. Tot în acest dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a luat în primă instanţă 5 ani de închisoare. Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor (2 fapte).

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie.

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, susţin procurorii.

Nu doar Ioana Băsescu a avut probleme cu legea, ci și soțul acesteia, avocatul Radu Pricop. În 2019 el a fost implicat într-un proces, dar în anul 2022 a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat pentru complicitate la șantaj și instigare la fals.