Ioana Cazacu (DESFB): Combaterea violenţei domestice trebuie să fie prioritară pe agenda ţărilor UE

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Ioana Cazacu, a declarat astăzi la conferința internațională „România - o abordare holistică pentru combaterea violenței împotriva femeilor", că proiectul POSDRU "START - O viață de calitate în siguranță!" va crea instrumente importante de asistență pentru victimele din România.

RomaniaTV.net
19 mai 2015, 10:49
Ioana Cazacu (DESFB): Combaterea violenţei domestice trebuie să fie prioritară pe agenda ţărilor UE

„Ne propunem să punem serios pe agenda publică tema violenței domestice. Pentru că este important să redăm speranța acestor femei și să le facem dreptate. Violența domestică nu cunoaște granițe. Nu este specifică Nordului sau Sudului, Estului sau Vestului. Ea este prezentă peste tot, de aceea combaterea violenței domestice ar trebui să fie prioritară pe agenda tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene”, a afirmat marți Ioana Cazacu, secretarul de stat în Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (DESFB) din cadrul Ministerului Muncii.

Proiectul „START – O viață de calitate în siguranță!” este dedicat unui grup țintă de circa 11.050 de persoane și include implementarea unui sistem informațional unic integrat de raportare si management a cazurilor de încălcare a principilor egalității de șanse și a violenței domestice, a subliniat secretarul de stat.

Ioana Cazacu a adăugat că printre instrumentele create de proiect va fi și un call-center care va funcționa non-stop pentru a acorda asistență victimelor.