Ioana, cea mai tânără dintre victimele accidentului de la Dorna Candrenilor, Suceava, se ducea la înmormântarea bunicului

Ioana Tiperciuc este cea mai tânără dintre victimele cumplitului accident din noaptea de duminică spre luni, de la Suceava.

21 aug. 2023, 18:02
Ioana, cea mai tânără dintre victimele accidentului de la Dorna Candrenilor, Suceava, se ducea la înmormântarea bunicului
Ioana a pierit în urma tragicului accident de la Suceava

Ioana Tiperciuc făcea parte din Ansamblul „Florile Bucovinei” din Rădăuți. Tânăra a murit în urma cumplitului accident din noaptea de duminică spre luni, de pe DN 17, de la Dorna Candrenilor, Suceava.

Tânăra în vârstă de 18 ani era elevă a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, din Rădăuți. Ioana venea mai repede acasă cu prietenul ei, pentru a putea participa la înmormântarea bunicului, potrivit monitorulsv.ro.

Citește și: Doliu în lumea folclorului românesc. Patru interpreți de de muzică populară au murit în urma tragicului accident de la Suceava

Ea ar fi trebuit să fie în autocarul pe care membri ansamblului îl aveau la dispoziție și care a plecat de la Târnăveni, acolo unde au avut spectacol, abia luni dimineață, la mai bine de cinci ore după ce cei patru colegi au murit, iar un al cincilea este în stare gravă la spital.

Citește și: Tragedie la Suceava! Trei tineri au murit și alți doi sunt răniți grav, după ce mașina lor a intrat cu toată viteza într-un stâlp

Conducerea școlii din Rădăuți a publicat un mesaj emoționant de adio, în memoria tinerei eleve.

„Astăzi, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” este în doliu. Ioana Tiperciuc, Tipi a noastră, elevă în clasa a XI-a C, nu mai este printre noi. S-a îndepărtat, intrând într-o lume, poate mai bună. În cei trei ani în care a fost eleva noastră, zâmbetul ei ne-a cucerit.

Mereu veselă, altruistă, echilibrată, Ioana a fost foarte implicată în viața colegiului, fiind vicepreședinte al Consiliului Elevilor și membru în Consiliul de Administrație al colegiului, rezonând cu tot ceea ce înseamnă viața de elev, mereu alături de cei care aveau nevoie de un sfat sau de sprijin. Pasiunea sa pentru tradiții și obiceiuri, care i-a călăuzit pașii, a fost transpusă în tot ceea ce făcea. Azi, visul ei s-a frânt, lăsând în urmă o familie îndurerată, o întreagă comunitate în suferință. Drum lin, Ioana! Vei rămâne mereu în sufletul nostru!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.