Ioana Cosma, desfiinţată de Radu Banciu, va fi colegă cu acesta în trustul Prima: „Transferurile în televiziuni se fac pe cumetrii”. Cine a dat-o afară pe Ioana Cosma de la Pro TV

Ioana Cosma va fi colegă de trust cu Radu Banciu, cel care spusese despre jurnalistă că nu se pricepe la sport și că nu va veni la Prima.

26 ian. 2023, 21:34
Ioana Cosma, desfiinţată de Radu Banciu, va fi colegă cu acesta în trustul Prima: „Transferurile în televiziuni se fac pe cumetrii”. Cine a dat-o afară pe Ioana Cosma de la Pro TV
Ioana Cosma, desfiinţată de Radu Banciu, va fi colegă cu acesta în trustul Prima

Ioana Cosma a fost dat afară de trustul Pro, unde realiza emisiunea matinală la ProArena, dar nu va sta mult pe bară și va merge chiar la Prima TV. Ioana Cosma ar fi fost recomandată pentru o poziție la Prima News chiar de Costi Mocanu, fostul ei coleg de la ProTv, informează ProSport.

Lovitură pe piaţa media din România. Cu ce televiziune s-a înțeles Ioana Cosma după ce a fost dată afară de la Pro TV
Ioana Cosma nu a negat această informație, fiind încă sub contract cu trustul Pro: „Nu este nimic deocamdată. Încă sunt conectată la ce mai am de făcut și apoi vedem”. Întrebată despre posibilitatea realizării unei emisiuni cu Radu Banciu, Ioana a răspuns cu trei emoticoane „zâmbărețe”.

Radu Banciu spunea recent că Mihai Mironică și Ioana Cosma nu au ce căuta la Prima, întrucât nu au competențele necesare.

VIDEO: Mihai Mironică și Ioana Cosma, ridiculizați de Radu Banciu, după demiterile de la PRO: „Nu-i înghite nimeni! / Proastă, modestă, fără anvergură!”
„Ioana Cosma la foarte multe nu cred că se mai pricepe. A fost o prezență interesantă, dar nu merita să facă sport. Dacă mă întrebați pe mine, nu vin la noi.

Ioana Cosma nu vine sigur și puține șanse să vină Mironică întrucât conducerea de sport de aici nu mai e cea de la Pro TV. Dacă mă întrebați pe mine, nu îi înghite nimeni aici. Că la noi în general transferurile în televiziuni se fac pe cumetrii, nu pe competențe. Dacă se fac pe competențe, ei nu ajung aici.  La Digi pot ajunge, mai mult Mironică, Ioana Cosma nu cred că va mai continua pe televiziune de sport. Nu văd de ce ar mai continua în sport, ea nu era necesară. Era doar o prezență, nu era pricepută la sport mai mult decât în alt domeniu. Dacă mă întrebați pe mine, nu vin la noi. Ioana Cosma nu vine sigur și puține șanse să vină Mironică întrucât conducerea de sport de aici nu mai e cea de la Pro TV. Dacă mă întrebați pe mine, nu îi înghite nimeni aici. Că la noi în general transferurile în televiziuni se fac pe cumetrii, nu pe competențe. Dacă se fac pe competențe, ei nu ajung aici”, a declarat Radu Banciu în emisiunea sa.

Cât de afectată a fost Ioana Cosma de faptul că a plecat de la Pro TV. „Decizia companiei”

Șocul săptămânii din televiziunile din românia vine de pe Bulevardul Pache Protopopescu. PROTV a decis să renunțe la singura emisiune de sport ce se difuza pe un post al trustului: ”Ora exactă în sport”, de pe Pro Arena. În urma scoaterii emisiunii de pe post, și-au reziliat contractele Leonard Badea, Robert Zamfirescu, Alin Floroiu, Florin Culiță, Ionuț Coandă și Dan Ionescu, alături de Mihai Mironică și Ioana Cosma.

Imediat au apărut diverse scenarii care ar fi condus la această decizie a conducerii din Pache Protopoescu. S-a spus chiar că jurnaliștii ar fi fost „vânați” de șefi, după un conflict avut în urmă cu ceva timp. Niciunul dintre cei implicați nu a comentat pe larg tot ce s-a întâmplat. Ioana Cosma a oferit o reacție la câteva zile după anunțul oficial. Aceasta a venit cu un mesaj enigmatic pe rețelele de socialziare.

„Ne gândim, analizăm și acționăm! Cam asa face și CFR Cluj. Avem un nou lider, dar posibil să avem aceeași campioană, a scris Ioana Cosma
Jurnalista a și răspuns la o parte din întrebările celor curioși să afle ce anume s-a ascuns în spatele plecării intempestive de la Pro TV. „A fost o decizie a postului, nu este nicio dramă. Nu am discutat cu nimeni despre viitorul meu” a mai precizat prezentatoarea.

Postul de televiziune a motivat rațiuni financiare dar și de schimbare de direcție a televiziunii. În continuare, una dintre prioritățile PRO TV este dezvoltarea stațiilor secundare. Așa cum am anunțat deja încă de la rebranduirea de anul trecut, vrem ca telespectatorii noștri să se bucure de conținut de calitate, relevant pentru ei.

În acest sens, pe baza analizelor de performanță, facem ajustări grilei de programe, ceea ce poate implica și reorganizarea unor echipe. Ne dorim ca publicul nostru să se bucure pe toate canalele secundare, Acasă, Acasă Gold, PRO Arena și PRO Cinema, de cele mai bune filme, seriale, emisiuni și competiții sportive a fost comunicatul postului PRO TV.

Jurnalistul Leo Badea a fost primul care a oferit o reacție după ce vestea a devenit oficială.

Am fost informați că din data de 5 februarie 2023 emisiunea „Ora exactă în sport” se închide. 7 persoane au primit preaviz. Ioana Cosma, Mihăiță Mironică, Dan Ionescu, Alin Floroiu, Florin Culiță, Robert Zamfirescu și eu am fost dați afară. Solidar cu noi, Ionuț Coandă și-a dat demisia. Era șef departament sport.

Financiar eram pe zero. Nu există altă producție proprie la Pro Arena. Nu știm motivul. Eu țin să vă mulțumesc pentru că am colaborat excelent. Dacă v-am greșit cu ceva îmi cer scuze. Se spune că un șut în fund e un pas înainte. Cu Dumnezeu înainte. Vă iubesc și vă promit că voi rămâne devotat fenomenului fotbal al cărui fan voi rămâne, indiferent de situație, a fost poziţia lui Badea, producătorul emisiunii care urmează să dispară din grila Pro Arena.