Ioana Cosma, mesaj pentru cei care i-au criticat comentariile de la Euro 2020. „Gura lumii nu ar trebui băgată în seamă”

Ioana Cosma, 47 de ani, este prima femeie din România care comentează un turneu de fotbal de anvergura Euro 2020. Aceasta a vorbit despre această experiență, dar și despre cum a ajuns să fie jurnalist sportiv.

06 iul. 2021, 19:38
Ioana Cosma, mesaj pentru cei care i-au criticat comentariile de la Euro 2020. „Gura lumii nu ar trebui băgată în seamă”

Ioana Cosma, mesaj pentru cei care i-au criticat comentariile de la Euro 2020. A lucrat la începutul carierei în presă pe domeniile social și politic, apoi a fost adusă la sport, la Pro TV. A fost reporter, a realizat emisiuni sportive, a fost redactor șef, iar în mai 2019 a comentat primul meci de fotbal, finala Cupei României la fotbal feminin. În 2021, a primit una dintre cele mai neașteptate propuneri, să devină comentator la Euro 2020, și a acceptat!

Ioana Cosma, mesaj pentru cei care i-au criticat comentariile de la Euro 2020

„Bunicul meu, cea mai importantă persoană din viața mea, era fan fotbal. Am început să mă uit împreună cu el la meciuri și el mi-a livrat pasiunea asta, am primit-o de la el. Ne uitam la meciuri, comentam și el îmi explica de ce un jucător n-a făcut bine într-un anumit moment sau de ce a făcut bine. Nu prea prezint știri din sport, ci fac emisiuni despre sport. După ce ani de zile am fost reporter, am trecut la alt nivel. Mă bucur de fiecare emisiune, am entuziasm. Povestea e una simplă. La un moment dat se înființase TV Sport, Pro TV manageria postul respectiv și așa am apărut și eu cumva. A întârziat cineva la o emisiune și m-au ales pe mine pentru că m-au văzut cât sunt de entuziasmată”, a dezvăluit Ioana Cosma pentru Libertatea.

Ioana Cosma, prima reacţie după ce a fost criticată dur pentru comentariul de la EURO 2020. „Nu vreau să merg în zona girl power sau să mă victimizez”

Despre cei care au criticat-o pentru comentariile de la Euro 2020, Ioana Cosma a avut un mesaj categoric. „Gura lumii nu ar trebui băgată în seamă. Pe de altă parte, părerile oamenilor trebuie luate în calcul. Nu am stat să citesc cu foarte multă atenție și nu m-am încărcat negativ cu toate comentariile. Am văzut câteva dintre sfaturile și criticile primite și am încercat să iau ce e mai bun. Acolo nu eram o fată care comenta, ci un comentator și atât, deci oamenii au avut dreptul să își spună părerea, pentru că a fost vorba despre un serviciu, prestat bine sau nu. Trebuia luat contextul în ansamblu, eu am comentat şapte meciuri în toată viața mea, cu cele de la Euro 2020, ceilalți comentatori aveau sute, așa că există un ecart foarte mare din acest punct de vedere”, a spus Ioana Cosma.

„Aș fi vrut să fiu stewardesă și educatoare. Mi-aș fi dorit să călătoresc foarte mult, pe de o parte și pe de altă parte îmi plac foarte mult copiii și aș fi vrut să lucrez cu ei. Admir foarte mult educatorii și mi se par minunați pentru că reușesc să lucreze cu copiii și să îi educe. Din fericire, am cea mai frumoasă meserie din lume, cea de jurnalist sportiv”, a încheiat Ioana Cosma.