Ioana Dichiseanu, răscolită de fotografiile cu Ion Dichiseanu realizate de sărbători: „De multe ori îi zic mamei: Măi, ce tată mi-ai ales!”

Apropierea sărbătorilor nu mai este prilej de bucurie penrtu Ioana Dichiseanu de când tatăl ei s-a stins din viaţă. La exact un an de la internarea în spital a lui Ion Dichiseanu şi începutul unei serii de probleme care au luat sfârşit odată cu decesul acestuia, fiica sa a rememorat cele mai frumaose clipe petrecute de sărbători alături de maestru.

21 dec. 2021, 11:52
Ioana Dichiseanu, răscolită de fotografiile cu Ion Dichiseanu realizate de sărbători: „De multe ori îi zic mamei: Măi, ce tată mi-ai ales!”

Ioana Dichiseanu îşi ascunde cu greu lacrimile atunci când povesteşte despre „cel mai bun tată din lume”. Relaţia dintre cei doi a fost una cu totul specială, care continuă chiar şi în ziua de azi sub o altă formă. Potrivit spuselor Simonei Florescu, Ioana reuşeşte să se conecteze cu spiritul tatălui ei.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune, iar fiica regretatului actor a mărturisit la Antena Stars că o leagă multe şi frumoase amintiri de tatăl său, ce țin de împodobirea bradului și multe alte obiceiuri. Zilele acestea, Ioana a descoperit în telefon mai multe fotografii cu tatăl său, realizate în jurul bradului, care au răscolit-o.

Astăzi se împlinește un an de când a început totul, internarea și greul, ca să zic așa. De fiecare dată când cânt melodia respectivă, ca imagine pe care o creează melodia asta, mă duce cu gândul la el. Eram de fiecare dată împreună, aveam tradițiile noastre, pe care le respectam cu sfințenie. An de an împodobeam bradul împreună, mergeam la cumpărături împreună.

Nu mai sunt fel, nu vor mai fi niciodată la fel, nimic nu va mai fi așa cum a fost, dar încercăm să păstrăm niște lucruri de dragul Anastasiei, pentru că este copil și vreau ca și ea să rămână cu amintiri frumoase în ceea ce priveşte sărbătorile, indiferent că sunt sărbători de iarnă sau zile de naștere.

Chiar mă uitam azi –dimineață pe niște poze pe care le aveam pe telefon și chiar am găsit o ședință foto între cei doi, pentru că l-a invitat la un selfie la brad și își făceau poze amândoi, exact anul trecut, pe vremea asta. Și m-a cam răscolit. Îmi lipsește el, tot. Ca personalitate.

Pentru mine a fost și este cel mai bun tată din lume, de multe ori îi zic mamei: Măi, ce tată mi-ai ales! Îmi doresc ca publicul și media și tot ce înseamnă scenă să nu-l uite, pentru că artiștii nu au voie să moară, iar de asta trebuie să ne ocupăm și noi, cei care suntem moștenitorii lor”, a spus Ioana Dichiseanu.

Citeste si Ion Dichiseanu, semne de dincolo de moarte. Simona Florescu: „L-am întrebat dacă m-a iubit. Am rămas blocată de modul în care am primit răspuns la întrebare”

Reamintim că actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viaţă pe 20 mai 2021, la Spitalul Floreasca, unde era internat de câteva luni. Ion Dichiseanu avea 87 de ani și fusese spitalizat din cauza unei infecții cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.