Ioana Grama, afaceri de peste jumătate de milion de euro din online. În ce constă activitatea zilnică a unui influencer

Ioana Grama este printre cei mai urmăriți creatori de conținut din România. Influencerița a reușit să strângă o mică avere din activitatea ei din online.

10 sept. 2023, 22:54
Ioana Grama, afaceri de peste jumătate de milion de euro din online. În ce constă activitatea zilnică a unui influencer

Ioana Grama are două firme care au realizat afaceri nete de 2,73 milioane de lei în 2022, cu 20% mai mici decât în 2021 şi marjă de profit net de 43,22% în 2022, cu peste 3,5 puncte procentuale mai mare decât în 2021, potrivit Economica.net. Rezultatele financiare au fost realizate cu doar un salariat.

Citește și Câți bani cere Andra ca să cânte la un eveniment privat în 2023. Iată cât ar trebui să scoți din buzunar

Ioana Grama are o comunitate mare în online, pe Instagram o urmăresc 466.000 de oameni, pe Facebook 96.000 de oameni, iar pe Youtube 46.000.

Tagurean Grama Ioana Florina deţine integral firmele Ioana Grama 92 Media şi Ioana Istagrama, conform informaţiilor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, puse la dispoziţia Economica.net de portalul juridic Termene.

Ioana Grama 92 Media şi Ioana Istagrama au activităţi ale agenţiilor de publicitate. Cele două firme au avut o cifră de afaceri cumulată de 2,73 milioane de lei în 2022, cu 20% mai mică decât în 2021. Firmele deţinute de Ioana Grama au avut un profit net cumulat de 1,18 milioane lei în 2022, cu 12% mai mic decât în 2021, conform Economica.net, pe baza datelor obţinute din Termene şi din situaţiile financiare ale firmelor.

Citește și Anamaria Prodan și Flavius Nedelea, din nou împreună. Sunt nedespărțiți și s-au sărbătorit amândoi la restaurantul afaceristul

În ce constă activitatea unui influencer

Ioana Grama a explicat, în cadrul unui video postat de Mircea Bravo, în ce constă mai exact activitatea ei din online. „Aşa îi explicam mamei la început. Am un cont de Instagram unde mă urmăresc foarte mulţi oameni. Şi brandurile vin la mine să le promovez produsele şi în acest fel eu fac bani. Fac bani din product placement. Adică promovez produse.

Eu pun poze şi oamenii văd produsele. De-a lungul timpului mi-am fidelizat atât oamenii, cât şi brandurile. Am început să lucrez numai cu brandurile dragi mie şi produse pe care chiar le folosesc zilnic. Fac asta de 10 ani. Acum 10 ani scriam pe blog şi la câteva luni a apărut Instagram, pe care îl foloseam doar pentru editarea pozelor. Asta a fost principala mea sursă de venit până anul trecut, când mi-am înfiinţat propriul brand”, a spus Ioana Grama.

Câţi bani câştigă Ioana Grama din colaborările de pe Instagram

„Poţi să ajungi şi la câteva mii de euro dintr-o colaborare. De obicei, pentru o poză pe Instagram treci de o mie de euro 100%. Dar de obicei pachetele sunt mai mari pentru că niciun brand nu îţi cere doar o poză şi atât. Sunt proiecte pe perioade mai lungi de timp. Multe cer o poză şi un set de stories. Sau o postare pe Facebook”.

Ioana a spus că, de regulă, refuză colaborări atunci când nu se regăseşte în valorile brandului. „Am refuzat anumite branduri. O fac atunci când nu mă identific cu brandul. Nu văd de ce să promovez ceva ce nu folosesc”.