Ioana Maria Vlas nu mai are mult de trăit. Anunţul a fost făcut chiar de „Mama FNI”

Ioana Maria Vlas, cunoscută drept " Mama FNI", a făcut un anunţ şocant. Susţine că nu mai are mult de trăit, iar adevărul despre tot ce i s-a întâmplat l-ar fi scris în două manuscrise care vor fi făcute publice după ce va închide ochii.

01 aug. 2017, 14:02
Ioana Maria Vlas nu mai are mult de trăit. Anunţul a fost făcut chiar de „Mama FNI”

Maria Vlas are 74 de ani, iar după ce a fost eliberată condiţionat în 2010, s-a retras la ţară, undeva lângă Sibiu. Uitată de toţi cei care în vremurile bune i-au fost prieteni, acum a ajuns să locuiască într-o casă amărâtă, cedată de nepoata ei.

Dacă până acum „Mama FNI” era încântată de viaţa simplă de la ţară, acum pare că nimic nu mai are rost şi a început să vorbească despre moarte cu resemnare. Nu vrea să explice ce i s-a întâmplat, susținând că „adevărul absolut” îl vom afla doar după ce va trece în neființă, din manuscrisele la care a lucrat în ultimii șapte ani.

„Am terminat de scris cărțile, dar discutăm despre ele după ce am să decedez prin moarte. Așa am hotărât, să rămână pentru cei care vin după mine. Nu mai am mult de trăit. Nu are legătură diabetul cu asta. M-am săturat, mi-a fost de-ajuns. Am trăit în 74 de ani cât alții în 200. Mi-e de-ajuns! Sunt obosită, efectiv… aștept cu seninătate să mă duc pe altă lume. Mă vedeți pe mine tristă?! Nici vorbă. Eu sunt o persoană foarte pragmatică și extraordinar de pozitivă în tot ceea ce fac, dar efectiv o să fie toate cele…după ce o să mor o să se rezolve tot”, a declarat Maria Vlas, potrivit click.ro.

Ioana Maria Vlas fost președinte al SOV Invest, firmă de investiții care a administrat Fondul Național de Investiții. Sub președinția ei, FNI a falimentat în 1999 și a cauzat daune sutelor de mii de investitori. Vlas a fugit din țară și a fost dată în urmărire general în cazul FNI, în cele din urmă s-a predate autorităților române pe 27 martie 2003. În 2009 ea a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la 10 de ani de închisoare, iar un an mai târziu a fost eliberată.

Citeşte şi Laurenţiu Duţă, în DOLIU. Mama artistului A MURIT