Ioana Mihăilă a donat sânge: „Am făcut-o cu gândul la pacienţii care au nevoie de transfuzii pentru a supravieţui”

Ioana Mihăilă a donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală. Noul ministru al Sănătăţii a declarat că a făcut acest gest cu gândul la toţi pacienţii care au nevoie de transfuzii pentru a supravieţui.

23 apr. 2021, 22:10
Ioana Mihăilă a donat sânge: „Am făcut-o cu gândul la pacienţii care au nevoie de transfuzii pentru a supravieţui”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ioana Mihăilă a donat sânge la Centrul de transfuzie Sanguină din Capital.

Ioana Mihăilă a donat sânge: Am făcut-o şi pentru că se apropie Paştele

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii modifică tratamentul acordat bolnavilor de Covid. Schimbări de ultimă oră anunţate de Ioana Mihăilă

”Astăzi am donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală. Am făcut-o cu gândul la pacienţii care, în aceste momente, au nevoie de transfuzii pentru a supravieţui. Am făcut-o şi pentru că se apropie Paştele şi urmează patru zile libere pentru noi, dar nu şi pentru pacienţii din spitale, iar centrele de transfuzii au nevoie să fie pregătite şi să poată ajuta. Fiecare dintre noi poate dona sânge şi salva 2 vieţi”, scrie ministrul pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii îi invită pe oameni să-i urmeze exemplul, mai alesc că se apropie Sărbătorile Pascale.

”Nu uitaţi să vă odihniţi bine, să vă hidrataţi şi să mâncaţi un mic dejun uşor înainte de a dona”, recomandă noul ministru al Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a depus miercuri seară jurământul pentru funcția de ministru al sănătății. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Guvernului prezenți la ceremonie să „o sprijine pe noua colegă”. Medicul Ioana Mihăilă a fost propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Decizia a fost luată în ședința din această dimineață a conducerii Alianței, după ce coaliția a pus capăt aseară crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Citeşte şi Noul ministru al Sănătăţii intervine în scandalul citostaticelor. Ioana Mihăilă cere un raport privind situaţia aprovizonării!

Noul ministrul al Sănătăţii s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog. Ea a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, citată într-un comunicat al USR PLUS.