Ioana Mihăilă: „Dacă vaccinăm cât mai mulţi oameni, un eventual val 4 va fi mai aplatizat şi ne va permite, poate, să mergem la şcoală”

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat că, pe lângă campania de vaccinare, care trebuie să continue cel puţin în acelaşi ritm, autorităţile trebuie să monitorizeze atent evoluţia ratei de infectare, astfel încât, în eventualitatea unei creşteri, să se poată interveni din timp şi să nu fie nevoie de restricţii foarte dure impuse brusc.

13 mai 2021, 08:59
Ioana Mihăilă: „Dacă vaccinăm cât mai mulţi oameni, un eventual val 4 va fi mai aplatizat şi ne va permite, poate, să mergem la şcoală”

Cu cât vor fi mai mulți oameni imunizați, un eventual val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv ca cele de până acum, a spus miercuri ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Momentan, peste 2 milioane 550 de mii de persoane au fost vaccinate cu ambele doze în România, iar 3.750.ooo de mii de persoane care au primit măcar o doză de vaccin anticovid.

„Ce știm exact e că dacă vaccinăm cât mai mulți oameni și vaccinăm cât mai mulți dintre noi, un eventual val 4 va fi mult mai aplatizat și ne va permite, poate, să mergem la școală în continuare, în ciuda creșterii incidenței și al intrării într-un eventual val 4. Cred că e important să ne uităm din timp și să monitorizăm din timp creșterea incidenței și să ne dăm seama de ea astfel încât măsurile să le luăm cât mai repede”, a spus Ioana Mihăilă la Europa FM.

Ioana Mihăilă: „Sunt pacienţi care, în vârful pandemiei, nu au putut să-şi trateze boala cronică în spital”

Odată cu scăderea cazurilor noi de coronavirus, spitalele lucrează acum la circuite separate pentru a putea primi și pacienți non-Covid, pacienți ale căror operații au fost amânate după ce unitățile medicale s-au transformat în spitate dedicate epidemiei.

”Trebuie să fim sinceri și onești, sunt pacienți care, în perioadele de vârf ale pandemiei nu au reușit să își trateze boala cronică în spital, de exemplu, sau să-și investigheze afecțiunea cronică în spital. Ce vrem să facem este ca aceste spitale să nu renunțe de tot la paturile pentru pacienții Covid, și ele să fie suficient de flexibile ca atunci când lucrurile încep să se agraveze și numărul de pacienți care li se adresează cu Covid să crească, aceștia să aibă acces la secțiile Covid”, a adăugat Ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii anunţă unde scăpăm de mască de la 1 iunie: „Va fi una din primele măsuri de relaxare”


loading...
Partenerii noștri