Ioana Mihăilă, declarație tranșantă: În ziua recordului de decese Covid s-a format monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR-AUR

Ioana Mihăilă vine cu o reacție extrem de dură. Fostul ministru al Sănătății acuză PNL, PSD, UDMR și AUR că au format ”monstruoasa coaliție” împotriva sănătății publice.

02 nov. 2021, 13:04
Ioana Mihăilă, declarație tranșantă: În ziua recordului de decese Covid s-a format monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR-AUR

Ioana Mihăilă, declarație tranșantă. Userista motivează acuzația prin faptul că aceștia au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților. Mihăilă arată că această decizie vine chiar în ziua recordului de decese.

Ioana Mihăilă, declarație tranșantă: În ziua recordului de decese Covid s-a format monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR-AUR

”În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților.

Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni.

Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles.

591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică.”, scrie Ioana Mihăilă.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Sursele politice din partid au declarat, pentru România TV, că în acest moment, liberalii se îndreaptă către varianta formării unei majorităti cu PSD.

Totodată, potrivit G4Media.ro, Klaus Iohannis i-a sunat luni pe Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului și le-a transmis că șansele guvernului minoritar Ciucă nu există în Parlament. Șeful statului le-a cerut o schimbare rapidă de poziție, astfel încât PNL să înceapă negocierile reale pentru un guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR.

Citește și: Discuție-fulger între Dacian Cioloș și Klaus Iohannis. Premierul propus îi cere Președintelui să se implice pentru refacerea coaliției PNL-USR
România înregistrează 11.073 cazuri noi de COVID și un record de 591 de decese. Cel mai mare număr de decese înregistrat anterior a fost 574, pe data de 19 octombrie.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 591 decese dintre care 5 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, potrivit comunicatului GDS.

Citește și: Vlad Voiculescu anunță planurile USR pentru guvernare: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu vor negocieri, mergem singuri în Parlament!