Ioana Mihăilă, despre medicii de familie care nu încurajează vaccinarea: „E trist şi nu ar trebui să fie nici foarte legal”

Ioana Mihăilă a vorbit despre cazuri de medici de familie care nu ar încuraja vaccinarea, ministrul Sănătăţii considerând că această atitudine nu este tocmai legală.

09 mai 2021, 12:20
Ioana Mihăilă, despre medicii de familie care nu încurajează vaccinarea: „E trist şi nu ar trebui să fie nici foarte legal”

“E trist, dar nu ar trebui să fie nici foarte legal. Adică medicii de familie care reprezintă un corp profesional care a fost educat şi învăţat să încurajeze vaccinarea, ar trebui să fie principalii apostoli ai vaccinări şi cred că ei de fapt mai ales prin faptul că sunt cei mai apropiaţi de pacient ar trebui să fie cei care sunt cei mai vehemenţi actori care încurajează vaccinarea”,  a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, în emisiuea Insider Politic, de la Prima TV.

Întrebată dacă există mafie în sănătate şi dacă s-a lovit de interese în sistem, Ioana Mihăilă a răspuns: “Şi mie îmi plac informaţiile dovedite şi atunci, dacă ne uităm pe rapoartele DNA, care este instituţia abilitată să obiectiveze sau nu prezenţa mafiei în sănătate, ele arată că în sănătate există interese şi că există corupţie. (…) Sunt medic, am lucrat în sistemul privat, am interacţionat cu ce înseamnă sistem de sănătate public şi cu Casa de Asigurări şi cu direcţiile de sănătate publică şi cu structurile care emit avize şi autorizaţii şi am decis să intru în politică tocmai pentru a schimba aceste lucruri. Cred că răspunsul acesta este suficient”.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: „Cred că în luna august am putea renunţa la mască în spaţiile deschise”

Pe de altă parte, ca fapt amuzant, chestionată ce este mai periculos pentru sănătate, o felie de parizer prăjit sau vaccinul AstraZeneca, Ioana Mihăilă a răspuns: “E un răspuns atât de clar încât mi-e şi jenă să îl dau. În primul rând vaccinul Astrazeneca nu este periculos pentru sănătate aşa că nici măcar nu putem să le punem în aceeaşi propoziţie. Vaccinul AstraZeneca nu este periculos pentru sănătate, parizerul prăjit, dacă îl mâncăm o dată pe an, hai să spunem că este acceptabil”.

Citeşte şi Ioana Mihăilă: „Nu aş discuta încă despre obligativitatea vaccinării profesorilor”