Ioana Mihăilă îl acuză pe Florin Cîțu că a sabotat-o în perioada în care era ministru al Sănătății: „Soluțiile cu care am venit au fost faultate de către un premier care nu credea că vine valul patru”

Ministrul propus al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, la audierea susținută în fața comisiilor de specialitate, că lucrul cel mai important este limitarea transmiterii bolii, prin măsuri care, deşi nu sunt populare, sunt eficiente. Totodată, Mihăilă a lansat o serie de acuzații la adresa lui Florin Cîțu, afirmând că, atunci când a venit cu soluții, acestea "au fost faultate de către un premier care nu credea că vine valul patru"

19 oct. 2021, 19:41
Ioana Mihăilă îl acuză pe Florin Cîțu că a sabotat-o în perioada în care era ministru al Sănătății: „Soluțiile cu care am venit au fost faultate de către un premier care nu credea că vine valul patru”

Iona Mihăilă, atac la Florin Cîțu. Ioana Mihăilă, propunerea USR pentru funcţia de ministrul al Sănătăţii, a afirmat, la audierea în comisiile parlamentare de specialitate, că va demonstra cu documente că în mandatul său „a pus soluţii pe masă” pentru combaterea pandemiei, dar că acestea „au fost faultate de câte ori s-a putut de către un premier care nu credea că vine valul patru„.

Ioana Mihăilă, atac la Florin Cîțu după ce îi dăduse dreptate în presa internațională

Asta în pofida faptului că, în urmă cu ceva vreme, aceasta a declarat în presa internațională, referitor la ravagiile pe care valul 4 le face în România, că acuzațiile făcute de premierul Florin Cîțu sunt adevărate și că ea este de vină pentru că nu a pregătit nici sistemul sanitar, nici populația.

Citeste si Marcel Ciolacu: „Ioana Mihăilă trebuie retrasă, înainte de audierile din comisii. Este unul dintre marii vinovaţi pentru tragedia în care ne aflăm”

În fața parlamentarilor din Comisia de Audieri, Ioana Mihăilă a spus că pacienţii aşteaptă soluţii şi măsuri ferme și le-a cerut parlamentarilor din cele două comisii de specialitate să se bazeze pe ştiinţă.

Pacienţii aşteaptă soluţii, nu prelungirea crizei. Aşteaptă măsuri ferme, nu declaraţii şi dezbateri. Înainte să vă lansaţi în întrebări, acuzaţii şi ştiri false vânturate prin presă, vă avertizez că voi demonstra cu documente, nu cu vorbe frumoase că mandatul meu a pus soluţii pe masă soluţii care au fost faultate de câte ori s-a putut de către un premier care nu credea că vine valul patru.

Nu mă interesează de la ce partide sunteţi, înţeleg că politica este politică de partid, dar vă cer ca, astăzi, să fim specialişti care se bazează pe ştiinţă. Sunt necesare măsuri ferme şi asta am propus în mandatul meu, asta voi propune în continuare„, a transmis Ioana Mihăilă.

Citeste si Dan Barna, scenariu de coşmar pentru USR dacă pică Guvernul Cioloş. „Dacă PSD decide să-l susţină pe Cîţu, atunci noi suntem în opoziţie”

Ioana Mihăilă propune măsuri „nepopulare, dar eficiente” pentru limitarea răspândirii virusului

Totodată, Mihăilă a fost întrebată care vor fi primele trei măsuri pe care le va lua în calitate de ministru.

Cred că cel mai important lucru în momentul acesta este să limităm transmiterea bolii, prin măsuri care, deşi nu sunt populare, sunt eficiente. Vorbim aici de limitarea şi interzicerea anumitor activităţi cu risc mare de transmitere, în spaţii închise pentru o perioadă de 30 de zile, dar şi limitarea numărului de participanţi şi asigurarea distanţării fizice pentru activităţi în spaţiile deschise, cu un plan de revenire după aceste 30 de zile, predictibil, astfel încât fiecare comunitate să ştie ce măsuri să ia pentru a putea reveni la viaţa de dinainte.

Vorbim de măsuri pe termen mediu şi anume de creşterea ratei de vaccinare. Aceste măsuri se referă la măsuri de comunicare, atât prin campanii de comunicare la nivel naţional, cât şi prin campanii de comunicare la nivel comunitar”, a declarat Mihăilă în fața comisiei de specialitate.